Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı

Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:

1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır


üzeri için

2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag

Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi

Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi-Armutlu Milföy Süprizi Yapılışı
http://www.yasamoyunu.netArmutlu Milföy Süprizi Harika Tarif
Malzemeler:
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı


HAZIRLANIŞI :
Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet : Mısırlı Pilav

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet:Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, nefis oluyor. Eğer çocuğunuza yedirecekseniz biber koymamaya özen gösterin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm)
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
1.5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Taze çekilmiş karabiber, tuz

Kaşarpeynirli Krep Dürüm

Kaşarpeynirli Krep Dürüm tarifi

için Malzemeler :


  • 4 dilim taze kaşarpeyniriı
  • 5 yumurtaı
  • 1 kahve fincanı light sütı
  • 1 çorba kaşığı mısır unuı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
  • 2 soğanı
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
  • 4-5 dal maydanozı
  • Tuz karabiberı
  • Süsleme için:
  • 4-6 taze soğan sapıı
  • Birkaç nane dal
  • Kaşarpeynirli Krep Dürüm
yemeğinin hazırlanışı:

Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta süt mısır unu rendelenmiş kaşarpeynir maydanoz tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

Patatesli Patlıcan Sandviç

Patatesli Patlıcan Sandviç tarifi

için Malzemeler :

  • 2 kalın dilim bostan patlıcanı
  • 1 küçük patates
  • 1 dal dereotu
  • 2 dal semizotu
  • 1 çorba kaşığı soya filizi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Patatesli Patlıcan Sandviç

yemeğinin hazırlanışı:

Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın.
Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın.
Dereotu semizotu kalan yağ tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın.
1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın

SODALI EKMEK

SODALI EKMEK
İrlanda da meşhur olan bu ekmek malzemeler ve farklı yapılışı ile değişik bir dokuya sahip

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ekmek unu veya normal un
  • 2 su bardagi kepekli un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tartar kremi
  • 1 cay kasigi seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 1 1/2 - 2 su bardagi arasi sut
Yapilisi:
- Butum kuru malzemeleri (unlar, tuz, seker, karbonat ve tartar kremi) birlikte genisce bir kaba eleyin.
- Parmak uclarinizla yagi unla karistirip ezerek unun icine yedirin.
-

Hızlı Ekmek Tarifleri

Hızlı Ekmek Tarifleri


Malzemeler:
4 yemek kasigi tereyagi
1/4 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
2 yumurta
1 su bardagi un
1 bucuk su bardagi misir unu
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
Yapilisi: - Yaglari ufak bir tencerede eritin.
- Icine sutu ilave edip sogumussa hafif ilikca hale gelecek kadar isitin
- Un, kabarta tozunu genis bir kaba eleyip misir unu, tuz ve sekeri ilave edip karistirin.