Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Ocak 2022 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

  • SANDVİÇ EKMEĞİ İÇİN MALZEMELER

    Yarım paket yaş maya
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz 
    1 yemek kaşığı toz şeker
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    3 su bardağı un

     

  • SANDVİÇ EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

    Peynir, domates ve zeytinin yanında muhteşem giden, yumuşacık sandviç ekmeği için unu ve tuzu harmanlayıp genişçe bir kaba dökün. Unun ortasını açarken ayrı bir kapta ise mayayı,

PİTA EKMEĞİ TARİFİ

  • PİTA EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    3 su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı süt 
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz

  • PİTA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

    Restoranlarda yemek öncesi masaya getirilen sıcacık ekmek, tereyağı ve peynir üçlüsü pek çoğumuza ana yemekten daha lezzetli geliyor. Restoranlarda oturmanın yasak olduğu şu

15 Aralık 2021 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

MALZEMELER 3 YUMURTA (BÜYÜK) 1 SU BARDAĞI ŞEKER YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT (SİLME OLSUN)

2 Aralık 2021 Perşembe

Tart kek - Tart Pasta Muzlu Tart Pasta

Tart kek

2 yumurta 1çaybardağı şeker 1çaybardağı sıvıyağ 1çaybardağı süt

28 Kasım 2021 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1.buçuk su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
sıvı yağ
tuz
2 litre Kaynamış su(biraz sıcak suyu fazla bulundurun daha sonra ekleme gereği duyulabilir)
1 çay kaşığı zerdeçal ocaktan inmeye yakın ekleyin müthiş rengi veren baharat



YAPILIŞI

15 Kasım 2021 Pazartesi

PANİ PURİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

yarım bardak soda
1 bardak irmik
2 yemek kaşığı un az tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef)  pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,
Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.


HAMUR İÇİN MALZEMELER

1. İrmik

Batırık Tarifi İç Anadolu Yemekleri

Batırık



Batırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 100 ml ılık su
  • 70 gr tahin

10 Kasım 2021 Çarşamba

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek! # 84

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek - çok hızlı ve kolay bir tarif! Videomda hızlı ve kolay bir şekilde 5 dakika içinde nasıl ekmek yapılacağını izleyin. Tavada ekmek için çok kolay ve lezzetli bir tarif. Tadına tuz ekleyebilirsiniz. Ekmek reçel veya ana yemekle yenebilir veya sandviç yapabilirsiniz! Tarif ve hazırlık: buğday unu 400 gram. 10 gr kabartma tozu. 250 ml hayvan veya bitki sütü. 40 gram ayçiçek yağı. kuru, yapışmaz bir tavada her iki tarafta 5 dakika pişirin. tadı tuz. çok basit ve kolay tarif, bu ekmek dilediğiniz gibi peynir veya reçel ile yenebilir)

Yoğurma yok! Hazırlanmak için sadece 2 Dakikaya ihtiyacınız var | Kahvaltılık

İnanılmaz Kolay❗ Yoğurmasız 2 Dakikada Hamur Yapma❕ Süper Kabarık Sütlü çörekler 🍞Malzemeler 230g/0.95bardak Ilık süt 4g/0.5 yemek kaşığı Anında maya 38g/3 yemek kaşığı pudra şekeri

26 Ekim 2021 Salı

Sebze Yemeklerini daha lezzetli yapmanız için püs noktaları

Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları

Herkes yemek yapabilir ama lezzetli yemek bundan çok daha fazlasını ifade eder. Sözlük yazarı "hidrofobik suaygiri", basit değişikliklerle yemeklerinizi çok daha lezzetli hazırlayabileceğiniz etkili tavsiyeleri paylaşmış.
Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları

öncelikle şu sıralamayı unutmuyoruz

1- tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağı kızdır

2- içerisine önce ezdiğin sarımsağı sonra brunoise doğradığın soğanı ilave et. kavur.

3- ardından iki yemek kaşığı salçayı ilave et ve kavur. 

Simit kelimesi nereden geliyor?

Yüzyıllardır Sabahların Vazgeçilmezi Olan Simidin Tarihçesi

Simit kelimesi nereden geliyor? Günümüzde bildiğimiz formdaki simit ne zamandan beri yapılıyor? İşte simidin tarihine dair bilgiler.
Yüzyıllardır Sabahların Vazgeçilmezi Olan Simidin Tarihçesi

''simiaaaattttt, simitçi geldi, taze taze geldi'' bağırışları herkesin kulağına en az bir kere çalınmıştır. herkesin

9 Ekim 2021 Cumartesi

Çikolata Neden Beyazlar? Beyazlamış Çikolata Zararlı Mıdır?

Çikolata Beyazlama Fat Bloom

Çikolatada beyazlama ve bunun nedenleri, tüketici tarafından çikolata ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri. Çikolata ve çikolatalı ürünlerin üzerinde gözlemlenen, bazen buğulu bir şekilde görülen, bazen de dairesel şekilde çiçeklenme gibi görülen beyazlıklar, aslında çikolatayı çikolata yapan kakao yağı ile ilgilidir. Çikolata beyazlama sorunları ile ilgili detayları aşağıda okuyabilirsiniz.

Önce “Çikolata”nın Ne Olduğu Bilmeliyiz !

Çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Pasta yapmak için aldığınız çok miktarda çikolatayı uygun koşullarda saklamadığınızda çok çabuk bozulabilir. Peki, çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Çikolata neden beyazlar? İşte çikolatanın bozulduğunu anlamanın yolları...


Çikolata, kakao yağı, kakao tozu, süt ve şeker kullanılarak üretilen bir gıdadır. Genel olarak sütlü, bitter ve beyaz olarak üç çeşit çikolata üretilir. Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl

4 Ekim 2021 Pazartesi

Tereyağı Ölçüleri 50 gr, 100 gr, 125 Gram Tereyağı Kaç Kaşık Eder?

Bazen tariflerdeki tereyağı gibi malzemelerin ölçüleri gr (gram) olarak veriliyor ve evde bir tartı olmadığında gerçekten de çok zorlanıyoruz. Bugün bu yüzden tariflerde sıkça rastladığımız tereyağı ölçülerinin karşılıklarını kaşık olarak vermeyi düşündüm. 50 gr tereyağı kaç kaşık eder?100 gr tereyağı kaç kaşık eder?125 gram tereyağı kaç kaşık eder? ve daha fazla tereyağı kaşık ölçüsü bu yazıda sizleri bekliyor.


Kaç Gram Tereyağı Kaç Kaşık Eder?

Gram olarak verilen tereyağını genellikle yemek kaşığı kullanarak ayarlamaya çalışırız.

23 Eylül 2021 Perşembe

Türk kahvesi yapmanın püf noktaları

Türk kahvesinin köpüklü ve lezzetli olması için uyulması gereken ilk kural taze kahve kullanmak. Eğer imkanınız varsa taze çekilmiş kahve kullanın, yoksa paketi yeni açılmış kahve tercih edin. Ne kadar marifetli olursanız olun, bayat kahveyle iyi bir sonuç alamazsınız.


Eğer paketini açtığınız kahveyi hemen tüketemeyecekseniz saklama koşullarına çok dikkat edin.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

18 Eylül 2021 Cumartesi

KİTEL NASIL YAPILIR🤚DAĞILMAYAN TAM ÖLÇÜLÜ KİTEL TARİFİ 💯 SİİRT KİTEL

700 gr kitel bulguru 2 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz İç harcı; 500 gr yağsız kıyma Yarım kg soğan 1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvı yağ