Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

9 Ekim 2021 Cumartesi

Çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Pasta yapmak için aldığınız çok miktarda çikolatayı uygun koşullarda saklamadığınızda çok çabuk bozulabilir. Peki, çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Çikolata neden beyazlar? İşte çikolatanın bozulduğunu anlamanın yolları...


Çikolata, kakao yağı, kakao tozu, süt ve şeker kullanılarak üretilen bir gıdadır. Genel olarak sütlü, bitter ve beyaz olarak üç çeşit çikolata üretilir. Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl

kadardır. Peki çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Çikolata normalde buzdolabında saklanmaz ancak buzdolabında saklamak istiyorsanız, kapalı kutu içinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Çikolata için uygun ortam 16-20 derecedir. 

ÇİKOLATA NEDEN BEYAZLAR? 

20 derecenin üzerinde saklanan çikolataların içindeki yağ erir ve çikolatanın üzerine çıkar ve burada beyaz bir tabaka oluşur. Bu çikolatanın tadını pek değiştirmez ve hala tüketilebilir durumdadır. Ancak çikolata neme maruz kalmışsa içindeki şeker nemden dolayı çözülür ve çikolata yüzeyine çıkar. Bu da çikolatanın bozulmasına yol açar.

ÇİKOLATANIN BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR? 

Çikolatanın bozulduğu şeklinden, tadından ve kokusundan anlaşılabilir. Kokusu değişmiş çikolatalar tüketilmemelidir. Acımsı ve yabancı bir tat çikolatanın bozulduğunu gösterir.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?*Beyazlamış Çikolata Yenir mi? ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı