Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2017 Çarşamba

Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Puf Puf kabaran nefisss borek tarifi ustelik çok kolay ve pratik



*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

25 Ocak 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinesi Çalışma Prensibi


Bulaşık Makinesi Çalışma PrensibiFotoğraf
1. İçine su alıyor.
2. En alttaki yuvarlak bölgede bulunan elektrikli tesisat ile suyu ısıtıyor.
3. Otomatik olarak deterjan kapağını açıyor. Deterjan sıcak suyun içine dökülüyor.
4. Üst rafın altında ve en altta bulunan pervaneler yardımı ile deterjanlı sıcak suyu bulaşıklara püskürtüyor.

Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)


Kıymalı Semsek (Kızartma Börek)Fotoğraf
Malzemeler Hamuru için;
4 yemek kaşığı yoğurt
4 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
400 gram orta yağlı kıyma
2 orta boy çok ince doğranmış kuru soğan
1 demet maydanoz(ince doğranmış)
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber

12 Ocak 2017 Perşembe

AVCI BÖREĞİ

 
AVCI BÖREĞİ

Malzemeler;
3 adet böreklik yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
3 adet yumurta
galeta unu

8 Ocak 2017 Pazar

Elmalı Puf Kurabiye

Malzemeler:elmali_kurabiye_puf_kurabiye
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un (gerekirse 1 çay bardağı daha)
  • 125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

7 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Simit Nasıl Yapılır

Simit Tarifi İçin Malzemeler

1.5 su bardak ılık süt,
1.5 su bardak ılık su,
Yarım su bardağı sıvı yağı,

3 Ocak 2017 Salı

Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)


Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)
Malzemeler Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
20 gram yas maya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
600 gram dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber

Pırasalı Peynirli Kol Böreği

Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır )
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )
Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı süt
125 gram tereyağı
İçi için:
9- 10 tane orta boy haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Üzerine sürmek:
İçin yumurta sarısı
Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler Hamuru:
Çeyrek yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 çay bardağı un
Yufkalara sürmek için:

Kıymadan Döner Yapımı

Kıymadan Döner Yapımı (Hazırdan Daha Lezzetli)
Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 orta boy soğan
2. 5 tatlı kaşığı tuz

31 Aralık 2016 Cumartesi

Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir ve marine sosu ile ilgili sorularınızı, merak ettiklerinizi ve püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kalamarı sadece restaurantlarda yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler verebilir. Kimisi “Hadi
Canım bu muymuş yediğimiz?” der kimisi yüzünü buruşturarak bakar, kimisi de sırf görüntüsüne aldanıp alıp pişirmekten vazgeçebilir. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır. (hoş şekli aynı kalır ya neyse 🙂 )
Veya yukarıdaki tepkileri göstermese bile nasıl yapılır, nasıl pişirilir, nasıl kızartılır, sos nasıl hazırlanır gibi aslında çok da pratik olan tarifleri bilmediği için evde yapmaktan vazgeçebilir.
Kalamar Nasıl Yapılır, Kalamar nasıl pişirilir
Kalamar Nasıl Yapılır
Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir

29 Aralık 2016 Perşembe

Ev yoğurdunun faydaları

Ev yoğurdunun 9 faydası

Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye…

Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak

28 Aralık 2016 Çarşamba

Güçlü bağışıklık için tek çözüm 'Baharat'

Karabiber, kırmızıbiber, nanekimyonkekik ve tarçın en bildiğimiz baharatların başında geliyor. Oysaki bunların dışında onlarca baharat daha var. Kimi yöresel, kimi damak tadımıza uymuyor, kimine elimiz alışmadı. Halbuki özellikle kış aylarında kullandığımız baharat sayısı ve miktarını dört mevsim arttırmak geliyor.



Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral kışın artan enerji ihtiyacımızın bizi tatlı gıdalara yönlendirdiğini bunun da fazla kilolara yol açtığını söyleyerek, yemeklere ve suya

27 Aralık 2016 Salı

Çöp Şişte Köfte

Çöp Şişte Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane soğan

Çikolatalı Pasta Kreması

Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli)
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao

19 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Hamur) | Ayşenur Altan Yemek Ta...



Malzemeler:
4 adet rendelenmiş elma
1/2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz veya fındık içi
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. oda ısısında tereyağı
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.


Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ