Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

PASTANE POĞAÇASI Tarifi

MALZEMELER
1 paket kuru maya
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
250 gram beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
'İSTANBUL/BUKET HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER
1 paket kuru maya 
2 adet yumurta 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Yarım su bardağı su 
Yarım su bardağı süt 
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un 
İÇİ İÇİN:
250 gram beyaz peynir 
Bir tutam maydanoz 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı kekik 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Maya, 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte bardağa alınır içine su konularak eritilir. Eridikten sonra yoğurma kabına alınır. içine yumurta, ılık süt, tuz, mahlep, sirke, 1,5 yemek kaşığı şeker, krem peynir, sıvı yağ karıştırılır, içine unu ilave edilerek hamur yoğurulur. Yumuşak yapıdaki hamur en az yarım saat bekletilir. Beyaz peynir ufalanır, maydanoz ince kıyılır, pul biber ve kekik de ilave edilerek karıştırılır. bekleyen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp elle hafif açılır. İçine peynirli harçtan konularak poğaça şeklinde kapatılır. Eğer istenirse hamur boş olarak da yuvarlanabilir. Poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağlı karışım sürülür. Bir çatalla poğaçaların üzeri hafif bastırılarak çizilir. Poğaçalar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.'Maya, 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte bardağa alınır içine su konularak eritilir. Eridikten sonra yoğurma kabına alınır. içine yumurta, ılık süt, tuz, mahlep, sirke, 1,5 yemek kaşığı şeker, krem peynir, sıvı yağ karıştırılır, içine unu ilave edilerek hamur yoğurulur. Yumuşak yapıdaki hamur en az yarım saat bekletilir. Beyaz peynir ufalanır, maydanoz ince kıyılır, pul

Peynirli domatesli börek

PİLELİ BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Küçük küpler halinde doğranan domates, biber, ince kıyılan maydanoz, kekik ve pul biber karıştırılır. sosu için sıvı yağ, yoğurt ve su karıştırılır. Hazır yufkanın tüm yüzeyine sos gezdirilir. İç harçtan serpilir. ardından yufka karşılıklı iki tarafından ortaya doğru yelpaze gibi büzdürülür. Bu işlem diğer yufkalara da uygulanır ve börekler yağlanmış fırın tepsisine alınarak kare kare dilimlenir. Pileli börek, 175 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

PIRTİKE ÇORBASI

PIRTİKE ÇORBASI
'SİİRT/ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞINDAN PIRTİKE ÇORBASI
250 gram dana kıyma 
1 kilo ıspanak 
Yarım su bardağı pirinç 
1 su bardağı nohut 
1 adet kuru soğan 
1 su bardağı sumak tohumu
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
Su
Sumak tohumları 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılarak 15 dakika kadar beklemeye bırakılır. Tencereye önce kıyma alınıp zeytinyağında kavurulur. Soğan yemeklik doğranıp tavaya alınır ve kavurmaya devam edilir. Biber ve domates salçası ve doğranmış soğan da tencereye eklenir. Suyu da koyulduktan sonra doğranmış ıspanaklar, pirinç ve bir gece önceden ıslanarak haşlanmış nohutlar çorbaya katılır. Tuzu, karabiberi, pul biberi döküldükten sonra sumak tohumlarında çıkan su da tencereye dökülür. Pırtike çorbası 15 dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra ocaktan alınır.'
250 gram dana kıyma
1 kilo ıspanak
Yarım su bardağı pirinç 
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sumak tohumu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı 

SİNİ BÖREĞİ

SİNİ BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
1 bağ pırasa
250 gram beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
Nursel'in Mutfagi'nin fotoğrafı.
Yoğurma kabına un dökülür. Yaş maya ılık su ile yumuşatılarak una katılır. Tuz ve su da ilave edilerek hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır. Pırasalar diklemesine ikiye bölünür ve ince doğranır. Tuzu,

Etli Pilav

MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
(Tavuk eti de kullanabilirsiniz. ben çok az da nane eklerim.. güzel oluyor:))
'ISPARTA/AYTEN HANIM'IN MUTFAĞINDAN:
KABUNE PİLAVI
MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç 
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.'
'ISPARTA/AYTEN HANIM'IN MUTFAĞINDAN:
KABUNE PİLAVI
MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç 
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.'


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

MALZEMELER
'İSTANBUL/ÖZLEM HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
MALZEMELER
2 adet hazır yufka 
6 adet milföy 
1 adet yumurta 
1 su bardağı süt 
1 şişe soda
250 gram süzme peynir 
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörekotu
Süt, yumurta, soda karıştırılarak böreğin sosu oluşturulur. Dikdörtgen cam fırın kabına 1 adet yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkanın yarısı didilerek iç kısma konur. Hazırlanan sosun bir kısmı üzeirne dökülür. Milföy hamurları dizilir. Üzerine ezilmiş peynir konur. Hazırlanan sostan tekrar üzerine dökülür. Yufkanın diğer kalan yarısı da didilerek peynirlerin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın dışarıda kalan kısımları da içe doğru kapanır. Börek dilimlenir ve sosun gerei kalanı üzerine dökülür. Çörekotu ve susam da serpildikten sonra önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirlir.'
2 adet hazır yufka
6 adet milföy
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 şişe soda
250 gram süzme peynir
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörekotu
Süt, yumurta, soda karıştırılarak böreğin sosu oluşturulur. Dikdörtgen cam fırın kabına 1 adet yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkanın yarısı didilerek iç kısma konur. Hazırlanan sosun bir kısmı üzeirne dökülür. Milföy hamurları dizilir. Üzerine ezilmiş peynir konur. Hazırlanan

8 Kasım 2015 Pazar

Diş Macununun Temizlik Hizmeti

Dişlerimizi tertemiz yapan diş macunlarının çok çeşitli temizlik işinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Mesela takılarınızı parlatmak istiyorsunuz ya da ütünüzdeki lekeler sizi mutsuz ediyor.

Bu durumda yapmanız gereken tek şey evdeki diş macununu devreye sokmak. Online temizlik hizmeti sunan temizlikyolda.com, "şahane bir temizlik ürünü olarak diş macunu"nun marifetlerini sizler için derledi.Ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz.
* Diş macunuyla deri ayakkabılarda oluşan aşınmaları onarabilirsiniz. Ayrıca diş macunu çok iyi bir ayakkabı temizleyicisidir. Eski bir diş fırçası yardımıyla temizleyeceğiniz spor ayakkabılarınız ilk günkü gibi parlar.
*Ütünüzü temizleyebilirsiniz. Ütü tabanındaki lekeler diş macunuyla kolayca çıkıyor.Ütünüzü temizleyebilirsiniz.
*Takılarınızı temizlemenizde büyük yardımcıdır. Pırlanta yüzüğünüzü parlatabilirsiniz
*Bebek emziklerinin kokusunu giderebilirsiniz. Bir diş fırçasıyla biberon ve emzikleri fırçalayarak kokulardan kurtulabilirsiniz.
*Gözlük buğulanmalarını engelleyebilirsiniz. Buğulanma yapan deniz veya iş gözlüklerinin içini önceden diş macunuyla temizleyip durularsanız, gözlüğünüz buğulanmaz.
*Banyodaki aynanın buğulanmasından kurtulabilirsiniz. Bir parça diş macununu ıslatarak tüm aynayı silin. Banyodan çıktığınızda aynanız buğulanmayacaktır.
*Banyo, mutfak musluklarını ve lavaboyu temizleyebilirsiniz. Çok iyi bir parlatıcılık özelliği bulunmaktadır.
*Gümüş eşyaları parlatabilirsiniz. Diş macunları gümüşteki lekeleri çıkarmak için birebir.
* Çocuğunuz duvarları mı boyuyor, üzülmeyin! Pastel boyayı en iyi şekilde duvardan çıkaracak ürün diş macunu. Onlar çizsin, siz silin.
*Kıyafetlerinize bulaşan mürekkep ve ruj lekelerini çıkartabilirsiniz. Giysinizdeki leke çıkana kadar diş macunuyla ovun, ardından nemli bezli silin. Sonra tekrar macunla ovun. Leke çıkana kadar bu işlemi uygulamaya devam edin. Jel olmayan diş macunu kullanın.
*Mobilyalardaki su lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz. Nemli beze süreceğiniz bir parça diş macunuyla tüm izleri silebilirsiniz.
* Soğan doğradınız ve elinizi yıkadığınız halde koku gitmiyor mu? Bir de diş macunuyla deneyin.
*Halılardaki çeşitli inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. Bunun için lekeli bölgeyi diş macunuyla temizleyin.
*Duvardaki delikleri kapatabilirsiniz. Diş macununu alçı gibi kullanarak duvar deliklerini doldurup, üstünü boyayabilirsiniz.
*Arabanızın farlarını temizleyebilirsiniz. Böylece arabanız görüş mesafesini ilk günkü haline getirebilirsiniz.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**