Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Mart 2015 Salı

Sosisli Yufka Börek Yemek Tarifi


En sevilen yemek tarifleri yapımı pratik ve görünümü şık olanlardır. İşte bu tarif tam olarak böyle  düşünenlere göre. Çocuklarınıza yemek yemeyi zevke dönüştürmek ve misafirlerinize şık sunumlar hazırlamak istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.Resimde çok basit şekilde anlatılmış ama üstünden geçmek gerekirse; 1 yufkayı ikiye katlayın.Uzun ucuna sosisleri dizin ve sarın.Sonra dilimleyip çöp şişlere geçirin ve kızartın. Dilerseniz yağsız olması için fırına da verebilirsiniz. Yapanların yorumlarını bekliyorum. :)
jnıjn
 basit börek yapımı, börek tarifleri, çıtır börek, ilginç fikir, ilginç tarifler, ilginç yemek tarifleri, kolay börek tarifi, kolay börek yapımı, pratik yemek tarifleri, sosisli börek, yemek tarifi, yufkadan börek

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

21 Şubat 2015 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi



Malzeme Listesi:

  • 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1 Tane yumurta
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı kadar şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
  • 1 Pk kabartma tozu
  • Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
  • Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
  • 3 Tane orta boy elma
  • 1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
  • 1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
  • 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız

Nasıl Yapılır:
  • Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın,

18 Şubat 2015 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi


Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Beyaz peynir,
  • Maydanoz.
Üzeri için:
  • Çörekotu,
  • susam.

Kol Böreği Nasıl Yapılır

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da  yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı  işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında  yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kol Böreği Tarifi

Hamburger Köftesi Yapılışı


Hamburger Köftesi Tarifi
Tadına doyum olmayan ve harika bir lezzeti olan hamburger köftesi yapmak artık çok kolay. Hamburger köftesini çeşitli soslarla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Evinizde daha sağlıklı ve lezzetli hamburger köftesi yapmak için işte tarifimiz..

Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler


  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 600 gr dana döş kıyma,

15 Şubat 2015 Pazar

Karides Güveç


Karides Güveç
Karides Güveç Malzemeleri
500 gr. orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr. kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
 

Lahmacun



Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber

Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )

12 Şubat 2015 Perşembe

Fırında Kızarmış Köy Tavuğu




15 yıl kadardır mutfağımızda tavuk pişmiyor. Herkesin B ve AB olduğu bir ev tahmin edeceğiniz üzere. Fakat nasıl olduysa aklımıza düştü köy tavuğu geçenlerde. Biz de Sade Mutfak okurları için tecrübe etmek istedik. Çok şaşırdık, beyaz bildiğimiz tavuk eti meğer neredeyse kahverengi imiş..
Malzemeler:
1 adet  köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın  tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
Tarif:
  1. Köy tavuğunu dilediğiniz baharatları ekleyerek düdüklü tencerede 2 saat pişirin (Biliyorsunuz köy tavuklarının pişmesi epey vakit alıyor.)
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, biberiye, kekik, pul biber, zerdeçal, 2 kaşık zeytinyağı ve yarım limonsuyunu karıştırın.
  3. Haşlanan tavuğu fırın borcamına alın. Borcamın biraz derin olması gerekiyor.