Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Renkli Pilav Tarifi

Yeşil Mercimekli Renkli Pilav TarifiYeşil Mercimekli Renkli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 kahve fincanı yeşil mercimek
2 küçük havuç
1 dal taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak et suyu Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün ve üzerine ılık su ilave edip 15 dakika bekletin. Yeşil mercimeği ufak bir tencerede yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Pirinci süzüp bir kez daha yıkayın ve tel süzgece alın.
2i, Havuçları küçük küpler halinde kesin, yeşil soğanı küçük küçük doğrayın.

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

Nohutlu Bulgur Pilavı TarifiNohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler

(6 kişilik)
2 su bardağı pilavlık
bulgur
4 su bardağı sıcak
et suyu
2 yemek kaşığı
ayçiçeği yağı
10-12 arpacık soğan
2 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
haşlanmış nohut
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Dereotunu temizleyip kıyın.

Mengen Pilavı Tarifi

Mengen Pilavı TarifiMengen Pilavı Tarifi
Malzemeler:
• 2 Çorba kasesi baldo pirinç • 100 gr Kuzu eti • 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates • 1 Fincan iri kırılmış ceviz içi • 1 Tutam dereotu
4 Adet mantar (taze veya konserve) • Tuz • Karabiber • Su • Fındık yağı
YAPILIŞI
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta kuzu etini doğruyoruz. Tenceremizin içerisine yağ koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Oktay Usta Ali Paşa Pilavı Tarifi

Oktay Usta Ali Paşa Pilavı TarifiOktay Usta Ali Paşa Pilavı Tarifi
MALZEMELER

• 2 Çorba kasesi pirinç
• 250 gr Kıyma
• 1 Adet orta boy kuru soğan
• 1 Diş sarımsak
• 3 Adet domates
1 Tutam maydanoz
• Tuz Karabiber
• Sıvıyağ •Su
Yapılışı:
Pirinçleri tuzlu ılık, suda yaklaşık olarak yarım saat bekletip yıkayıp süzüyoruz. Tencereye yağı koyup ocağın altını yakıyoruz. Pirinçleri tencereye alıp tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Tuz, şeker koyup kaynar su veya et suyu koyup kapağını kapatıp pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapağını açıp pilavın su kıvamını ayarlıyoruz. Kapağı kapalı olarak ocaktan alıp demlendiriyoruz.

Oktay Usta Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav TarifiOktay Usta’nın Domates Pilav Tarifi
Malzemeleri: – 2 Su bardağı pirinç
- 2 Adet domates
- 1 Tutam maydanoz
- Tuz
- 2 Tatlı kaşığı şeker
- Fındık yağı
- Et veya tavuk suyu

Yapılışı:
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yıkayıp, süzüyoruz. Tenceremize fındık yağı koyuyoruz. Pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. Tuzunu ve şekeri ilave ediyoruz. Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yeteri kadar kavrulmuş pirince domatesleri ilave edip karıştırıyoruz. Kaynar et suyu veya tavuk suyu ilave ediyoruz. Pişince dinlendiriyoruz. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan serpip servis ediyoruz.
Not: Şef yanında cacık öneriyor.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav TarifiSebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
– 2 Su bardağı baldo pirinç
- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 3 Çorba  kaşığı bezelye
- 1 Adet kırmızı biber
- Yeteri miktarda tuz
- 1 Adet küp şeker
- Fındık yağı
- Tavuk veya et suyu
Yapılışı: Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.  Yıkayıp süzdürüyoruz.

Havuçlu Kayısılı Pilav Tarifi

Oktay Usta Fırında Alabalık BuğulamaPilav TarifiHavuçlu Kayısılı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç 150 gr kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 adet orta boy havuç Yarım demet dereotu 50 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin. Kuru kayısıları doğrayın.