Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi



Malzemeler :
1-2 Adet pırasa
5 Adet patates ya da 250gr lor peyniri
1 Kg hazır yufka
Sıvı yağ
1 Yumurta
2 Kaşık yoğurt
Tuz
Toz kırmızı biber




Tarif :
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Pırasaları sıvı yağda pişinceye kadar karıştırarak sote edin. Tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanıp ezilmiş patatesleri ya da lor peyniri koyup karıştırın ve ateşten alın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kenarı boyunca harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. Ucundan tutarak kendi etrafında spiral şekilde sarın.

Patlıcanlı Börek - Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek - Patlıcanlı Börek Tarifi



Malzemeler :

3 Adet yufka
5 Çorba kaşığı yoğurt
3 Çorba kaşığı süt
1 Yumurta
1 Kahve fincanı zeytinyağ
1 Tutam toz şeker

Börek İçi Harcı :

250 Gram kıyma
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Adet közlenmiş patlıcan
1 Soğan
Tuz,karabiber




Tarif :

Patlıcanı aliminyum folyaya sarıp 180 derece fırında 25 dk kadar közleyin.Soğanları kuşbaşı doğrayın sıvı yağda kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin .Suyunu çekince ince ince

Mercimekli Börek - Mercimekli Börek Tarifi

Mercimekli Börek - Mercimekli Börek Tarifi



Malzemeler
2 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ

Börek İçi Harcı :
2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz




Tarif :

Hiç Pırasa Yemeyenlerin Bayıldığı Börek / Oktay Usta

Pırasalı Börek / Oktay Usta

 
PIRASALI BÖREKsakaryadan birsen kulaçın tarifi ile )
1 çorba k. yaş maya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
2 su b. ılık su
alabildiği kadar un
150 gr margarin
iç harcı için:
yarım kg pırasa
1 tutam maydanoz
250 gr kıyma
sıvıyağ,tuz,karabiber
üzeri için:
sıvıyağ
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine ılık suyu ve mayayı alıp eritin. Üzerine alabildiği kadar un,su ve tuz
ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirip ikiye
bölün. Açabildiğiniz kadar açıp margarinin yarısını içine sürün. Margarin eritilmeden oda ısında
olacak. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hamurları kıvırarak iki rulo yapın. Rulonun iki ucunu
çevire çevire döndürerek burgu yapın ve kol böreği gibi sarıp bir tabağa alın. Hazırladığınız iki

Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı

Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı



Malzemeler:
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet sogan
1 adet domates
250 gr. kusbasi et
4 adet milföy
1 adet yumurta sarisi
Tuz, karabiber

Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER
1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER
1 paket makarna
4 diş sarımsak
2 acı sivribiber
2 acı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.

Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.