Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Künefe - Künefe Tatlı Tarifi

Künefe

Misafirlerinize künefenin yanında mutlaka su ikram edin.
Malzemeler 12 Kişilik

  • 1 kg tel kadayıf
  • 1 kg toz şeker

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç

Patlıcan Kebabı - Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı

Patlıcan lapası yanıkların üzerine konduğunda iyileşmesini hızlandırır

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 kg orta boy patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı koyun eti
  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 7 adet sivri biber
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

İrmik Çorbası Tarifi

İrmik Çorbası

Üzerini ince kıyılmış taze baharatlarla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 8 su bardağı et suyu

Tulumba Tatlısı - Tulumba Tatlı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Hamurları tavaya sıkacağınız zaman yağın ılık olmasına dikkat edin

Malzemeler 12 Kişilik

  • 1,5 kahve fincanı tereyağı

Zeytinyağlı Kabak Salatası

Zeytinyağlı Kabak Salatası


Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz nane

Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav

Pilavın iyi demlenmesini istiyorsanız üzerine 2 dilim bayat ekmek de koyabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 su bardağı su