Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber Dudağı Tatlısı



Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
250gr nişasta; açmak için
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
1 yumurtanın akı

Şerbet:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



Tarif :
  • Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.

Cheesecake - Cheesecake Tatlı Tarfifi

Cheesecake - Cheesecake Tatlı Tarfifi



Malzemeler :
Tabanı İçin

1,5 Paket eti burçak
5 çorba kaşığı yumuşamış margarin ( becel )

Üst Kısmı İçin

500 gr süzme yoğurt
4 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak )
1 paket vanilyalı puding ( toz olarak )
2 çorba kaşığı toz şeker
1 limon rendesi




Tarif

Bisküvileri rondoda iyice un haline gelene kadar çekin, bir kaba boşaltıp 5 çorba kaşığı yumuşamış margarini ilave ederek iyice karıştırıp kelepçeli kaba kaşığın sırtıyla iyice bastırarak eşit şekilde yayın, buzdolabına kaldırın.

Sütlaç - Sütlaç Tarifi

Sütlaç - Sütlaç Tarifi



Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya




Tarif :
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile

Revani - Revani Tarifi

Revani - Revani Tarifi





Malzemeler
Kek için;
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Şerbeti için;
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu




Tarif :

Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Muhallebili Kadayıf - Muhallebili Kadayıf Tatlı Tarifi

Muhallebili Kadayıf - Muhallebili Kadayıf Tatlı Tarifi



MALZEMELER:
350 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Kreması İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 kg süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 gr)
1 paket vanilya




Tarif :

Baklava / Cevizli Baklava / Baklava Tarifi

Baklava / Cevizli Baklava / Baklava Tarifi



Malzemeler:
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hamuru İçin:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100 gr erimiş tereyağı
1 yumurta

İçi İçin:
250 gr dövülmüş ceviz
Ek Olarak :
3 paket buğday nişastası (toplam 500 gr)
150 gr eritilmiş kızgın tereyağı




Tarif:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük

Şekerpare - Şekerpare Tarifi

Şekerpare - Şekerpare Tarifi



Malzemeler :
1 paket margarin (oda ısısında)
2 yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak)
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilin
alabildiğince un

Şerbeti için :
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu