Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Kuveyt Pilavı hazırlanışı, tarifi, yapılışı

Kuveyt Pilavi


  • 3/4 su bardagi yesil mercimek
  • 2 su bardagi pirinç
  • 2 tane iri sogan
  • 3 1/2 bardak et suyu (ben bir paket et suyu tableti kullandim - siddetle tafsiye olunur)
  • Tereyagi
Hazirlanisi:
  1. Pirinci yikayip sicak suda 20 dakika islayin
  2. Mercimekleri bol suda haslayip süzün
  3. Tereyagini eritip pirinci seffaflasincaya kadar kavurun
  4. Mercimekleri ilave edin. Biraz karistirip tuzunu ve suyu ekleyin (et suyu tableti kullanacaksaniz, tuz koyarken dikkat edin fazla gelmesin)

Sucuklu Graten & Makarna

Sucuklu Graten & Makarna

Fiyonk Makarna'yı tuzlu suda 8 dakika haşlayın,
Dilimlenmiş sucuğu sote edin,

Çarliston biberleri, domates sosunu,
pul biber ve zeytini ilave edin,
Tuz ve biberle çeşnilendirin,
Makarnayı karışıma ekleyerek bir güveç tenceresine dökün,
Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın,
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin..

not:kolay ve lezzetli bi tarif.. makarna severler için farklı olabilir.. afiyet olsun..

Havuçlu Şehriye Pilavı

Havuçlu Şehriye Pilavı



Malzemeler:

3 orta boy havuç
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber


Yapılışı:

Havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeledikten sonra erimiş tereyağımızla havuçlar ölene kadar kavuruyoruz.Daha sonra arpa şehriyelerimizi ekledikten sonra biraz kavuruyoruz ama pirinç pilavındaki gibi uzun kavurmuyoruz.Suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Arada bir karıştırıyoruz.Altını kapadıktan sonra tencereyi 1 saat hiç açmıyoruz çünkü şehriyelerin şişmesi gerekiyor.

Perde pilavı

Perde pilavı

Malzemeler:

Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
15 gr margarin

İç malzeme:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
2 çorba kaşığı limon suyu
30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.

* Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

ISPANAK ÇANAĞI
250 gr ıspanak
1 su b. süt
1 çorba k. un
1 çay b. kaşar peyniri
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber
2 yaprak milföy
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye biraz sıvıyağ dökün. Üzerine ince doğranmış ıspanağı ve unu koyarak karıştırın. Daha sonra sütünü ilave edin. Süt kaynayınca kaşar peyniri rendesini de ilave ederek baharatlarını ilave edin. Çok hafif bir ıspanak püresi elde etmiş olacaksınız. Ispanağı bir tabağa alıp ortasını açın. Soğuduktan sonra ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun. Üzerine kırmızı biberli tereyağı dökün. Diğer tarafta milföy hamurlarını küp küp kesip fırında kraton ekmek gibi pişirin. Yoğurt sosun üzerine yerleştirin. Son derece hafif ve lezzetli bir ara sıcak.

Hazır Yufka Mantısı - Hazır Yufka Mantısı

Hazır Yufka Mantısı - Hazır Yufka Mantısı



Malzemeler :
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yarım su bardağı sıvı yağ

Sosu için ;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz




Tarif :
İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın.
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber

Ev Yapımı Lahmacun - Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun - Ev Yapımı Lahmacun Tarifi



Malzemeler :
Hamuru İçin :
Un ( Yaklaşık 600 gr )
1 Paket yaş maya
1- 1,5 su bardağı Ilık su
2 Kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı Şeker
1 Tatlı kaşığı tuz

İçi İçin :
400 gr kıyma
1-2 Sogan
1-2 sivri veya çarliston biber
İnce dogranmış maydonoz
2 Yemek kasiği salca
2 adet kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates
Tuz, baharat
3-4 kaşık sıvı yağ




Tarif :
Önce hamur icin gerekli olan malzemelerle ele yapısmayan oklavayla acılabilecek kıvamda hamur hazirlanıp. 1,5 saat kadar mayalandırılır.
Hamur mayalanırken içi için gerekli olan kıyma derin bir kabın içine konulur. Üzerine soğan rendelenir, biber küçük sekilde dogranir ve maydonozda eklenir. Domates , salça, tuz , sıvı yağ ve istenilen baharatlar eklenir . Iyice karistirilir.(Ic harcimiz cok kuru olmayacak ).
Sonra mayalanan hamurdan cevizden büyük parcalar koparilip , tabak büyüklügünde oklava yardimiyla acilir.
Üzerine hazırlanan içten konulur ve yayılır. 230 derecedeki ısınmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.
Sicak sicak yaninda istenilen yesillikle servis edilip yenilir.


-----------------------
yemek tarifleri,
tatlılar,mutfak,kadın,aşçı,balık,et yemekleri,börekler,hamur,mezeler,zeytinyağlılar,
mide,diyet,gıda,beslenme,turşu,oktay usta,çorbalar,lahmacun,soslar,sebzeler,ucuz,Tarifi ,
Yapılışı, ana yemekler