Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

20 Eylül 2022 Salı

Kurabiyelerinizin güzel olması, ağızda dağılması, dayanıklı olması için ipuçları


Annelerimizin belki de gözden kaçırıp anlatmadığı, tariflerin püf noktalarında hiç bahsetmedikleri ağızda dağılan kurabiyelerin sırlarını biz verelim size. İster içi elma dolgulu kurabiyeler yapın, ister çikolataya banıp servis edin. Bu püf noktaları her daim işinize yarayacak. Siz de unutulmaz lezzette, mis gibi kokan kurabiyeler yapmak için bunları bir kenara not edin. 

Kurabiyelerde malzemelerin ısısı mühim

Aslında çok kere bahsettik ama bir kez daha bahsedelim. Bir kek yaparken kabarmasını istiyorsanız, bir kurabiye hazırlarken ağızda dağılan, kıyır kıyır dokusu olan kurabiyeler yapmak istiyorsanız işin sırrı malzemelerin ısısında gizli. Özellikle kurabiye hamuru hazırlarken kullanılan tereyağının, aksi söylenmediği sürece oda sıcaklığında olması gerektiğini biliyoruz. Ancak un, yumurta, şeker, vanilya, kabartma tozu, süt ya da kullanmak istediğiniz diğer malzemelerinde oda sıcaklığında olmaları şart.

Mutlaka ama mutlaka kurabiye yapmaya başlamadan önce malzemelerinizi bir yarım öncesinden mümkünse birkaç saat öncesinden tezgahın üzerine alın. Doğrudan güneş ışıklarına maruz kalmadıklarından emin olun. Bunları yaptıysanız ilk adıma bir tik atabilirsiniz. Ağızda dağılan kurabiyelerinizin ilk adımı tamam. 

İşin sırrı aslında yağlarda gizli

Nefis bir kurabiyenin ikinci aşamasında ise devreye yağlar giriyor. Ağızda dağılan bir

13 Eylül 2022 Salı

10 Eylül 2022 Cumartesi

KAVRULMUŞ İRMİK TATLISI


Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml Kullandığım çay bardağı ölçüsü 140 mi KAVRULMUŞ İRMİK TATLISI 1,5 su bardağı irmik 2 yumurta Yarım bardak toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

28 Ağustos 2022 Pazar

Ev Yapımı Galeta Unu Tarifi Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Galeta Unu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bayat ekmeklerinizi minik küpler halinde doğrayın.
  2. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin.
  3. 150 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar yavaş yavaş pişirin.
  4. Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından mutfak robotundan geçirin.
  5. İyice incelttikten sonra elekten geçirin. Kavanozların içinde ya da kilitli buzdolabı poşetinin içinde oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Balon Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır

Balon Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve suyu karıştırma kabına alın. Üzerine un ve tuzu ekleyip yoğurun.
    balon-lavas-yapim1
  2. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Üzerini örterek 30-40 dk. arası mayalanmaya bırakın.

5 Mayıs 2022 Perşembe

Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?


Simit Tadında Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede ılık su, süt, maya, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Ardından un ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.

8 Mart 2022 Salı

Kolay El Açması Arnavut Böreği - Pırasalı Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?


Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Hamurun aralarına sürmek için; 3 yemek kaşığı tereyağ

Karton Bardakla Yaptığınıza Kimse İnanmayacak ❗❗Porsiyonluk PASTA


malzemeler 10 adet karton bardak 4 adet orta boy yumurta 1 su bardağı şeker 190 gr

1 Mart 2022 Salı

Tekrar Isıtılması Zehirlenmeye Yol Açan Yiyecekler

Özellikle de anneler bir gün öncesinde fazla yemek yaptıkları zaman bunları çöpe atmak yerine ağzı kapalı kaplarda muhafaza etmeyi tercih ederler. Bazı yiyecekler için bu hiçbir şekilde sorun teşkil etmez. Ancak bazı yiyeceklerin tekrardan ısıtılarak tüketilmesi ise ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Etli ve tavuklu yemekler, etler, yumurtalar üzerinde kolaylıkla bakteri üreyebilen yiyecekler arasında yer alıyor. Bundan dolayı da kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü besin zehirlenmesi tahmin edilenden çok daha ciddi bir konu. Dolayısıyla herkesin bu konuda dikkatli olmasında fayda var.


 

Yemekleri Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

 Pişirilmiş olan yemeklerin 2 saatten uzun süre oda sıcaklığında kalmaması gerekiyor. Çünkü

15 Şubat 2022 Salı

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Nasıl değerlendirilir

Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı,

14 Şubat 2022 Pazartesi

Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates- Fırında Patates




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates*Fırında Patates

12 Şubat 2022 Cumartesi

Ev Yapımı Karamel Sos (Nişastasız ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri yanmaz tavaya koyarak önce orta ateşte şeker alttan erimeye başlayınca da kısık ateşte eritiyoruz

  2. Hiç karıştırmadan, (yani kaşık, spatula vs. kullanmadan, kullanırsanız şeker karıştırınca topaklanır, topakların içi şeker kalır, eriyip karamelize olması daha uzun sürer )

29 Ocak 2022 Cumartesi

Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamsi Buğulama Tarifi Püf Noktaları

Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Hamsiye dokunduğunuzda kuyruk kısmının sert olması, parmakla baskı uyguladığınızda çukur meydana gelmemesi gerekir. Hamsilerin lezzetini artırmak için, temizledikten sonra tuzlayıp 20 dakika dolapta bekletebilirsiniz.





Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
























Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri

19 Ocak 2022 Çarşamba

Şerbetli Tatlı Yaparken Yaptığımız Hatalar

Biz tatlı yemeden sofradan kalkamayan, gelen misafirlere tatlı ikram etmeden rahat edemeyen bir milletiz. Ama şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım: Sütlü tatlıları çok sevsek de şerbetli tatlıların gönlümüzdeki yeri çok daha ayrı. Bir baklavaya, bir künefeye hangimiz hayır diyebiliyoruz ki?

Türk mutfağının olmazsa olmazı şerbetli tatlıların evde yapılanları ise çok daha makbul. Ancak bu emek ve sabır gerektiren canım şerbetli tatlıları mutfakta hazırlarken sık sık yapılan öyle hatalar var ki onların hakkını bazen tam verememize sebep oluyor.

Önümüz de bayramken, baklavalar açılmayı beklerken bu hatalardan ders çıkarma ve bir daha yapmama vaktidir şimdi.

Elinizin tadı bol olsun!

Baklava gibi tatlıların hamurunu yeterince dinlendirmiyor, onun kalın ve zor açılır olmasına sebep oluyorsunuz

Dedik ya şerbetli tatlılar emek ve sabır işi. Hele özellikle ev baklavası gibi tatlılar yapmak için mutfağa girdiyseniz onların hamurunu en az 4-5 saat önceden hazırlamalı, üzerini nemli bezle

17 Ocak 2022 Pazartesi

Avokadonun tadı - Avokado yemenin 21 lezzetli yolu

Yemeklerinizi besin açısından zenginleştirmenin en güzel yolu bir parça avokado eklemek olabilir. Sadece çeyrek (30 gram) avokado iyi bir lif, yağ ve protein sağlar. Çünkü avokado kalp sağlığına, kilo kontrolüne ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir.


Sizler için avokado yemenin 21 ilginç yöntemini derledik:

1. Terbiyeleme

Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.

14 Ocak 2022 Cuma

Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?

Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?

Avokado, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyvedir. Cilt sağlığı başta olmakla birçok faydası bulunan meyvenin faydaları nelerdir, avokado nasıl yenir?



11 Ocak 2022 Salı

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

ingredients

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 2adetsoğan
  • 5adethavuç
  • 1adetpatates
  • 1tatlı kaşığırendelenmiş zencefil
  • 3dişsarımsak
  • 1200mililitresu(6 su bardağı)
  • 1çaytuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığızerdeçal


.


Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın.

Şalgam Suyu Tarifi

ingredients

Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetşalgam
  • 1kg.siyah havuç
  • 1adet orta boypancar
  • 2yemek kaşığıkaya tuzu
  • 1tatlı kaşığışeker
  • 1/2adetekmek
  • 6su bardağısu
  • 1tatlı kaşığılimon tuzu

Şalgam Suyu Tarifinin Püf Noktası

Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir

Sadece 10 Dakikada Hazır: Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

ingredients

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5su bardağıesmer bulgur
  • 1,5su bardağısıcak su
  • 1çay bardağıisot
  • 1çay bardağızeytinyağı
  • 3yemek kaşığıtatlı toz kırmızı biber
  • 3yemek kaşığıdomates salçası
  • 5yemek kaşığınar ekşisi
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1adetsoğan
  • 1adetlimon suyu

Etsiz Çiğ Köfte Tarifinin Püf Noktası

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
    cig-kofte1
  2. Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi

ingredients

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağıılık su
  • 1paketkuru maya
  • 2silme yemek kaşığıtoz şeker
  • 100grameritilmiş tereyağı
  • 1yemek kaşığıyoğurt
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 2adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
  • 3,5 - 4su bardağıun

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu,mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alarak güzelce karıştırın,mayanızı aktive edin. Yağlarınızı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

     
    pastane-tadinda-karakoy-pogacasi1
  2. Hamurun üstünü örterek yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan

Fırında, Yağ Çekmeden Pişer: Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi

ingredients

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetyumurta
  • 1su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 1su bardağıbeyaz peynir
  • 1/2çay bardağısüt
  • 15dilimekmek
  • 2-3yemek kaşığızeytinyağı
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1/2demetmaydanoz

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri dilimleyin, tüm malzemeleri hazırlayın. Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.
    kasarli-yumurtali-ekmek1
  2. Derin bir kap içerisine yumurta hariç bütün malzemeleri koyun. Yumurtayı çırpıp içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600gramkuşbaşı tavuk göğsü
  • 300gramkültür mantarı
  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 2adetyeşil biber(doğranmış)
  • 2adetkapya biber(doğranmış)
  • 1adetdomates
  • 1çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1tatlı kaşığıkekik
  • 1çay kaşığıtuz

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktası

Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Pişirme Önerisi

Tavuklu mantar soteye arzuya göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
    mantarli-tavuk-sote-1
  2. Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.

Tavuk Eti ve Şifalı Bir Tavuk Suyu Hazırlamak İçin Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

Kırmızı ete göre daha ekonomik oluşu ve yüksek oranda protein içermesi nedeniyle sofralarımızın neredeyse olmazsa olmaz isimlerinden biri tavuk. Üstelik tavuğun sadece kendisi değil, suyu da başlı başına bir besin kaynağı, çorbalarımızın, pilavlarımızın olmazsa olmazı.

Eğer siz de et yemeden yapamayanlardansanız ve genel olarak tavuk etini tercih ediyorsanız sizi hemen böyle alalım, tavuk haşlamanın püf noktalarını bir bir anlatalım.

"Tavuk haşlamakta ne var ki canım?" diyor olabilirsiniz ama tavuk göğsünden bütün tavuğa, aslında tavuğun her bir halini haşlarken ayrı ayrı bilmeniz gerekenler, uygulamanız gereken püf noktaları var.

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlamak kaç dakika sürer, düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır ya da bütün tavuk nasıl haşlanır gibi aklınızda tavuk etini haşlama ile ilgili oluşabilecek tüm sorulara yanıt veriyoruz, toplanın!

Tavuk nasıl haşlanır, kaç dakika sürer?

Evde tavuk en kolay ve en lezzetli şekilde nasıl haşlanır merak ediyorsanız bu noktalara dikkat etmenizde fayda var.

  • Öncelikle kullanacağınız tavuğun üzerinde kan kalıntısı, toz, kir gibi maddeler kalmadığından emin olmalı, bol suyla tavuğun üzerindeki kalıntıların tamamen gittiğinden oluncaya dek yıkamalısınız.
  • Tavuğu bir bütün halinde mi yoksa but ya da göğüs gibi kısım kısım mı haşlamak
  • 1 Ocak 2022 Cumartesi

    LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ


    • LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

      3 su bardağı un
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 çay kaşığı toz şeker

    EV YAPIMI TOST EKMEĞİ TARİFİ


    • EV YAPIMI TOST EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

      3 su bardağı un
      1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
      1 paket instant maya
      1 + 3/4 su bardağı ılık su

    MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?


    • MISIR EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

      4 su bardağı mısır unu
      1 yemek kaşığı un
      1.5 su bardağı sıcak su
      2 yemek kaşığı yoğurt

    Ekmeğinizi mayalamadan yapın !MAYASIZ EKMEK TARİFİ


    • MAYASIZ EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

      3 su bardağı un
      1 çay barağı süt
      1 çay bardağı su
      1 tatlı kaşığı tuz
      2 paket kabartma tozu
      2 yemek kaşığı zeytinyağı