Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Şubat 2022 Salı

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Nasıl değerlendirilir

Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış. Eğer siz de şerbetli bir tatlı yapmaya karar verdiyseniz, lezzetli bir şerbetli tatlının püf noktasının şerbetten geçtiğini bilmeniz gerekmektedir. Şerbeti fazla yapmaktan korkmayın. Fazlasını değerlendirebileceğiniz farklı yöntemler Türk mutfağında mevcut.

Şerbet Nasıl Hazırlanır?

Şerbetteki hacimi, kullanılan su belirler. Şerbet yapmak istediğiniz kadar suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suya gereken miktarda şeker koyun. Bu şeker oranı hangi tatlıda şerbeti kullanacağınıza göre değişiklik gösterir. Normal şerbet miktarı ne kadar su kullanılıyorsa, o kadar şekerdir. Örneğin, üç bardak su kullanılıyor ise üç bardak şeker kullanmanız gerekmektedir. 1 bardak azı veya çoğu açık ya da koyu şerbettir. Bu tamamen damak zevkinizle ilgili bir durum.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?*Artan Şerbet Nasıl Saklanır? Artan Şerbet Buz dolabında ne kadar ** Artan Şerbet Kaç gün saklanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı