2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
1 kase ince çekilmiş fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kare şeklinde kenarlarını kesip düzeltelim.
Fındığı döküp elimizle hafif bastırarak hamura yayalım.
Önce ortadan ikiye sonra enlemesine kesip ardından ince şeritler keselim.
Şeritleri rulo şeklinde sarıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim.