Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı salep
- 2 adet küçük limon🍋🍋
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker, salep ve süt tencereye alınır ve çırpılır, orta ateşte 2-3 dakika kaynatılır.
- Ara ara karıştırılır ve soğutulur.
- Soğurken bir kapta 2 limon rendenin ince yeri ile rendelenir ve üzerine limonların suyu sıkılır.
- 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılır ve karıştırılır.
- Zerdeçal genelde tatlılarda kullanılır, hiçbir koku vermiyor zaten sadece doğal yoldan renk vermek amaçlı kullanılıyor.
- Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma limonlu karışım süzgeçten iyice süzülüp geçirilir ve eklenip karıştırılır.
- Bu karışım dondurucuya kaldırılır ve saat başı çıkarılıp çırpıcı ile karıştırılıp çırpılır.
- 4-5 kez bu şekilde kıvamlanana kadar çırpılır.
- Sonra tamamen donduktan sonra dondurucudan çıkarılır ve 2-3 dakika beklenip servis edilir.
🍋🍋 AFİYET OLSUN 🍋🍋
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Gerçek Limonlu Dondurma Tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı