Orjinal Gaziantep Lahmacun
İçi Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo yağlı kıyma (500 gram )
- 3 tane orta boy kapya biber
- 5 tane orta boy yeşil biber
- 5 tane orta boy domates
- 1 bağ maydanoz
- 7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu acı tatlı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Orjinal Gaziantep Lahmacun İçi Hazırlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak maydanoz hariç bütün sebzeleri rondodan çekip süzgece boşaltalım sebzelerin suyunu süzdürelim. Maydanozları da rondodan çekelim.
- Sebzeleri baharat ve salçayı elimizle karıştırıp eti ekleyelim tekrar elimizle karıştıralım. Lahmacun içimiz hazır. İsterseniz evde hamur yapıp pişirebilirsiniz. Şehrimde genelde fırına gönderiyoruz. Kolay gelsin 😊.
Not:dondurucuda bulunan sebzelerdende kullanabilirsiniz. Eğer evde parça etiniz varsa kıyma makinasıyla çekip kullanabilirsiniz. Et yağlı olması gerekiyor ki daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı