Çikolatalı Hakiki Dondurma
(Çikolata Parçalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı tam yağlı süt
- 1 dolu tatlı kaşığı saf salep
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım paket bitter çikolata (40 gr )
İçine ;
- Yarım paket sütlü çikolata ( 40 gr )
- Salep, şeker ve süt tencereye alınır ve çırpılır. Orta ateşte kaynatılır.
- Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır ve yarım paket Çikolata içine kırılır, karıştırılıp eritilir.
- Sakız kıvamı için arada kaşıkla havalandırılır ve soğutulur.
- Tamamen soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırılır ve 30-40 dakika sonra mikser ile çırpılır.
- 1 saati geçirmemek şartıyla 4-5 sefer bu şekilde çıkartıp mikser ile çırpılıp kıvama getirilir.
☆☆ İnanın yapımı, kaynaması toplam 5 dakikanızı alıyor. Mikser de kenarda dursun çıkarıp 2 dakika çırpıp koyun. Gerçekten maraş usulü yapmak hiç bu kadar pratik olmamıştı diyeceksiniz. Bu dondurmadan sonra başka dondurmaya, dışardakilere dönüp bakmayacaksınız bile garanti veriyorum.
En son çırpmadan sonra iyice kıvamlanan dondurma içine sütlü çikolatayı bıçakla minik minik kıyın ve karıştırın. Bir kaba koyup düzeltin. İyice donunca servise hazır. 😋🍫
AFİYET OLSUN
SEVGİLER 👋 👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı