Dondurma Külahı Tarifi
Evde dondurma keyfi yaparken bir de dondurma külahı olsa diye iç geçirenlerden misiniz? Dondurma keyfinizi tamamlayacak külah tarifini hemen denemelisiniz. Özellikle çocukların dondurma yemesini kolaylaştıracak, yetişkinlerin de tadına
doyamayacağı külahları evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tost veya waffle makineniz varsa siz de evde külah yapabilirsiniz. Evinizi mis gibi külah kokusunun saracağı tarifi yaparken çocuklarınızdan da destek alabilirsiniz.Dondurma Külahı Malzemeleri
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı şekerli vanilin
Dondurma Külahı Hazırlanışı
- Yumurtaları geniş bir kaba kırın.
- Kapa toz şekeri ekleyin ve bir el çırpıcısı ile homojen olana dek karıştırın.
- Bir tavada tereyağını eritin. Tereyağ yanmadan ocaktan alın ve kenarda ılıması için bekletin.
- Karıştırma kabına kabartma tozu, şekerli vanilin ve tereyağ ekleyerek hamurunuzu oluşturmaya başlayın.
- Bir kenarda un eleyin ve karıştırma kabına yavaş yavaş unu da koyun.
- Tost veya waffle makinenizi ısıtın.
- Hamuru daire olacak şekilde, ince formda makineye dökün ve kızarana dek pişirin.
- İki tarafı da pişirmeyi ihmal etmeyin.
Dondurma Külahı Tarifi Püf Noktaları
Tereyağ yoksa tarifi margarinle de yapabilirsiniz.
Eğer külahın biraz daha aromatik olmasını isterseniz içine bir yemek kaşığı kadar çekilmiş badem ekleyebilirsiniz. Hamur harcını hazırlarken unla beraber bademleri eklemeniz yeterli.
Pişirme esnasında hamurun yapışmaması için makine yüzeyini yağlamayı deneyebilirsiniz veya makinenin ızgara kısmına yağlı pişirme kağıdı yerleştirerek pişirmeyi tercih edebilirsiniz.
Hamur çok hızlı pişeceği için kontrollü olmalısınız.
Eğer evinizde külah şeklinde bir mutfak ürünü (krema sıkma aracı gibi) varsa hamuru ona sararak da şekillendirebilirsiniz.
Külah hamuru pişince hemen şekil vermeniz gerekli. Eğer geç kalırsanız, hamurun kırıldığını görebilirsiniz. Dondurma külahlarını şekillendirmeyi unutmuşsanız ve külahlar sertleşmişse yeniden ısıtmayı deneyin. Hamur çok sert olsa bile, yeniden ısıttığınızda tekrar yumuşacık hale geldiğini görebilirsiniz.
Dondurma Külahı Servis Önerileri
Sıcak olan hamuru, elinizde şekillendirin ve sertleşmesi için bekleyin. Külahları kısa sürede tüketmeniz önerilir, bayat olan külah çıtırlığını kaybedeceği için tavsiye edilmez. İstediğiniz bir kaşık yardımıyla yuvarlayarak top haline getirin. Külahların üzerine topları yavaşça yerleştirin. Evinizde nefis dondurmacı külahı yapmak işte bu kadar kolay. Külah yapımını ve dondurma keyfini çocuklarınızla bir hafta sonu ritüeli haline getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı