Nohutlu Pilav Malzemeleri
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
Tencereye ayçiçek yağı ile tereyağını koyun.
Tereyağı eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
Üzerine tuz serpip pirinci biraz kavurun.
Kavrulan pirince haşlanmış nohut, biraz daha tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Sonra orta ateşte kaynamaya bırakın; kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyunu tamamen çekene dek pişmeye devam edin.
Pilav suyunu çektikten sonra alt üst ederek havalandırın.
Kapağın altına havlu kâğıt yerleştirip kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin.
Tereyağı eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
Üzerine tuz serpip pirinci biraz kavurun.
Kavrulan pirince haşlanmış nohut, biraz daha tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Sonra orta ateşte kaynamaya bırakın; kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyunu tamamen çekene dek pişmeye devam edin.
Pilav suyunu çektikten sonra alt üst ederek havalandırın.
Kapağın altına havlu kâğıt yerleştirip kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!