Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

21 Ekim 2025 Salı

Çıtır Çıtır Patates kızartması Tarifi

Patates kızartmalarınızı mükemmel bir kıtırlığa kavuşturmak sizin kontrolünüzde! Deneyimli şefler, kızartma yağının içine bir miktar sirke ilave ediyor. Patateslerin daha lezzetli olması için, öncelikle tuzlu ve sirkeli suda bir süre bekletiliyor.



Kızartma yağına eklenen bir çay kaşığı elma sirkesi, patateslerinizi çıtır bir hale getirmenin gizli formülü olabilir. Bu şef tüyosu, patates kızartmalarınızın ideal bir yapıya ulaşmasına yardımcı olabilir. Elma sirkesinin asidik yapısı, patatesin dış yüzeyinin hızla altın rengine dönmesini sağlarken iç kısmını yumuşacık tutar. Üstelik, elma sirkesi patatese eşsiz bir tat katar ve kızartma yağının ağır kokusunu hafifletebilir. Bu pratik ve etkili yöntemle, evde hazırladığınız patates kızartmaları restoran lezzetini aratmayacak. Mutlaka deneyin!

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler

4 adet patates, şeritler halinde kesilmiş

4 yemek kaşığı beyaz sirke

Kızartmak için sıvı yağ

Tuz

Sirkeli Patates Kızartması

Nasıl Yapılır?

Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.

Usta aşçıların patates kızartması sırrı! Yağına bir kaşık ekleyin

Yağı tencereye koyun ve ısıtın.

Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın.

165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın.

Patatesleri havlu kağıdına çıkartın.

Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin.

Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın.

Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!