Kızartma yağına eklenen bir çay kaşığı elma sirkesi, patateslerinizi çıtır bir hale getirmenin gizli formülü olabilir. Bu şef tüyosu, patates kızartmalarınızın ideal bir yapıya ulaşmasına yardımcı olabilir. Elma sirkesinin asidik yapısı, patatesin dış yüzeyinin hızla altın rengine dönmesini sağlarken iç kısmını yumuşacık tutar. Üstelik, elma sirkesi patatese eşsiz bir tat katar ve kızartma yağının ağır kokusunu hafifletebilir. Bu pratik ve etkili yöntemle, evde hazırladığınız patates kızartmaları restoran lezzetini aratmayacak. Mutlaka deneyin!
ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler
4 adet patates, şeritler halinde kesilmiş
4 yemek kaşığı beyaz sirke
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Sirkeli Patates Kızartması
Nasıl Yapılır?
Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
Yağı tencereye koyun ve ısıtın.
Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın.
165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın.
Patatesleri havlu kağıdına çıkartın.
Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin.
Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın.
Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!