Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ekim 2025 Salı

Pırasalı Arnavut Böreği


Pırasalı Arnavut Böreği
Hamur malzemeleri
6 su bardağı un (720 g)
1,5 tatlı kaşığı tuz (10 g)
1 yemek kaşığı sirke (15 g)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
İç harcı için:
1 kg pırasa (ince doğranmış)
Yarım çay bardağından az sıvı yağ (40 ml)
1 kase peynir (100 g)
Tuz, karabiber, pul biber
Arasına:
1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
100 g tereyağı
Yapılışı :
Un, tuz, sirke ve suyu karıştırın , hamuru yoğurun.
20 beze yapın , üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Bu esnada pırasayı doğrayın, yağda kavurun, baharat ekleyin Soğuyunca peyniri karıştırın. Hamuru 20 bezeye bölün .
İlk 10 bezeyi tabak büyülüğünde açın aralarına yağ karışımı sürün , son kata sürmeden dinlendirin . Diğer 10’unu da aynı şekilde yapın. Yarım saat üstü kapalı dinlendirin.
İlk katmanı elinizle tepsiye göre büyütün iç harcı yayın.
Üst katıda elinizle büyütün , harcın üstüne koyun ve kesin.
180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!