Malzemeleri
1 paket fırın makarna – 500 gr.
Beşamel Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat – rende
1 avuç kaşar peyniri rendesi
10 – 12 adet kuru domates
4 – 5 dal taze kekik
1 dolu avuç ceviz
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tencerenize suyu ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan suyunuzun içerisine tuzu ekleyin ve makarnalarınızı içerisine ekleyip haşlayın.
Haşlanan makarnayı suyundan süzün.
Beşamel sos için;
Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisine tereyağını ilave edip eritin.
Eriyen tereyağın üzerine unu ilave edin ve kavurun.
İnce doğranmış kuru domatesi ilave edip karıştırın.
Kavrulan unun üzerine sütü ilave edip karıştırarak pişirin.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ilave edip karıştırın.
Hafif kıvam alınca içerisine kaşar peyniri rendesi, taze kekik ve ince kıyılmış cevizi ilave edip karıştırın.
Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı beşamelin içerisine ilave edip harmanlayın.
Birleştirmek için;
Hazır olan makarnayı cam fırın kabına ilave edin ve iyice yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 15 – 20 dakika pişirin.
dilimleyerek sıcak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı