Kebapçı Usulü Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler
1su bardağıılık su
1yemek kaşığısıvı yağ
1yemek kaşığıkuru maya
1tatlı kaşığıtuz
1tatlı kaşığıtoz şeker
5-5,6su bardağıun
Sosu için:
1adetyumurta sarısı
2yemek kaşığıyoğurt
1tatlı kaşığıçörek otu
Kebapçı Usulü Tırnak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt,su ,şeker ve mayayı güzelce karıştırın ve aktive olmasını sağlayın.Ardında tuz ve yağı ilave ederek karıştırın.
Azar azar unu ekleyeyerek yoğurun.
Hamur toparlanınca üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru dört eş parçaya bölün ve üzerini örterek 15 dakika kadar daha dinlendirin.
Sos için,yumurta ve yoğurdu çırpın.
Bezelerin üstüne sırayla sosunuzda 2 yemek kaşığı kadar dökün.
Elinizle uzunlamasına servis tabağı büyüklüğünde açın.
Parmak uçlarınızla iyice bastıra bastıra etrafını daha sonra da baklava şekli olacak şekilde içine bastırın. Yağlı kağıdınıza alın üzerine çörek otu serperek fırına verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Tırnak Pide Tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı