Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

5 Mart 2024 Salı

Tırnak Pide Tarifi

Kebapçı Usulü Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağıılık su
  • 1su bardağıılık süt
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
  • 1yemek kaşığıkuru maya
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1tatlı kaşığıtoz şeker
  • 5-5,6su bardağıun

Sosu için:

  • 1adetyumurta sarısı
  • 2yemek kaşığıyoğurt
  • 1tatlı kaşığıçörek otu


Kebapçı Usulü Tırnak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt,su ,şeker ve mayayı güzelce karıştırın ve aktive olmasını sağlayın.Ardında tuz ve yağı ilave ederek karıştırın.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim1
  2. Azar azar unu ekleyeyerek yoğurun.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim2
  3. Hamur toparlanınca üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru dört eş parçaya bölün ve üzerini örterek 15 dakika kadar daha dinlendirin.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim3
  4. Sos için,yumurta ve yoğurdu çırpın.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim4
  5. Bezelerin üstüne sırayla sosunuzda 2 yemek kaşığı kadar dökün.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim5
  6. Elinizle uzunlamasına servis tabağı büyüklüğünde açın.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim6
  7. Parmak uçlarınızla iyice bastıra bastıra etrafını daha sonra da baklava şekli olacak şekilde içine bastırın. Yağlı kağıdınıza alın üzerine çörek otu serperek fırına verin.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim7
  8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.
    kebapci-usulu-tirnak-pide-yapim8
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Tırnak Pide Tarifi*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı