Damla Sakızlı Sütlaç Malzemeleri
½ su bardağı pirinç
2 – 2,5 su bardağı su
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tutam toz damla sakızı
Süslemek için Malzemeler
Toz tarçın
Pirinç fındık
Tencerenizi ocağa alın.
İçerisine pirinç ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan pirinci aynı tencerenin içerisinde soğumaya bırakın.
Hafif soğuyan pirincin üzerine süt, toz şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını ekleyip bir çırpma teliyle karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan sütlacın içine dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın ve 5 – 10 dakika kaynatın.
Hazır olan sütlacınızı servis edeceğiniz kaplara pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Üzerine toz tarçın ve pirinç fındık serpiştirip servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Damla Sakızlı Sütlaç*
İçerisine pirinç ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan pirinci aynı tencerenin içerisinde soğumaya bırakın.
Hafif soğuyan pirincin üzerine süt, toz şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını ekleyip bir çırpma teliyle karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan sütlacın içine dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın ve 5 – 10 dakika kaynatın.
Hazır olan sütlacınızı servis edeceğiniz kaplara pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Üzerine toz tarçın ve pirinç fındık serpiştirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı