Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Mart 2024 Pazartesi

Evde künefe tarifi

Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler


Evde künefe şerbeti için:

  • 75gramtoz şeker
  • 50ml.su
  • 2damlalimon suyu

Evde künefe için:

  • 75gramtaze kadayıf
  • 50gramsade yağ
  • 5grampekmez
  • 50gramkünefe peyniri

Evde künefe servis için:

  • 10gramtoz Antep fıstığı
  • Evde Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İlk olarak şerbet için ufak bir cezvede su ve şekeri karıştırıp ocakta bir taşım kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyu sıkıp şerbeti ılınmaya bırakın.
    2. Künefe tabağının tabanını çok az sade yağ ve pekmezle boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Kadayıfları çok ufak parçalar olacak şekilde kıyıp erimiş sade yağ ile harmanlayın kalan yağı kenarda bekletin.
    3. Yağlanmış kadayıfın yarısını serperek künefe kabının tabanına yerleştirin ve sıkıca bastırın. Bir künefe kabınız daha varsa bastırmak için tabanını kullanabilirsiniz. Kadayıfların üzerine ince dilimlenmiş ya da rendelenmiş künefe peynirini yerleştirin kalan kadayıfı da ekleyin ve sıkıca bastırın.
    4. Künefeyi kısık ateşteki ocakta döndüre döndüre pişirin. Tabanı kızarıp kenarlardan kolayca ayrılmaya başladıktan sonra temiz olan künefe kabını kalan sade yağ ile yağlayıp kızaran künefeyi içine ters çevirin. Bu işlemi tabakla aynı kabın içinde de yapabilirsiniz.
    5. Künefe tamamen kızardıktan sonra şerbetini azar azar ekleyin. 1-2 dakika daha ocakta kaldıktan sonra pişirme işlemini durdurun.
    6. Künefe hazır. Künefenin üzerine toz Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Evde künefe tarifi*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı