Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler
Evde künefe şerbeti için:
75gramtoz şeker
50ml.su
2damlalimon suyu
Evde künefe için:
75gramtaze kadayıf
50gramsade yağ
5grampekmez
50gramkünefe peyniri
Evde künefe servis için:
10gramtoz Antep fıstığı
Evde Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbet için ufak bir cezvede su ve şekeri karıştırıp ocakta bir taşım kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyu sıkıp şerbeti ılınmaya bırakın.
Künefe tabağının tabanını çok az sade yağ ve pekmezle boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Kadayıfları çok ufak parçalar olacak şekilde kıyıp erimiş sade yağ ile harmanlayın kalan yağı kenarda bekletin.
Yağlanmış kadayıfın yarısını serperek künefe kabının tabanına yerleştirin ve sıkıca bastırın. Bir künefe kabınız daha varsa bastırmak için tabanını kullanabilirsiniz. Kadayıfların üzerine ince dilimlenmiş ya da rendelenmiş künefe peynirini yerleştirin kalan kadayıfı da ekleyin ve sıkıca bastırın.
Künefeyi kısık ateşteki ocakta döndüre döndüre pişirin. Tabanı kızarıp kenarlardan kolayca ayrılmaya başladıktan sonra temiz olan künefe kabını kalan sade yağ ile yağlayıp kızaran künefeyi içine ters çevirin. Bu işlemi tabakla aynı kabın içinde de yapabilirsiniz.
Künefe tamamen kızardıktan sonra şerbetini azar azar ekleyin. 1-2 dakika daha ocakta kaldıktan sonra pişirme işlemini durdurun.
Künefe hazır. Künefenin üzerine toz Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Evde künefe tarifi*
Evde künefeyi fırında kapıyorum çıkarıp şerbetini ekliyorum. harika oluyor. çok pratik
YanıtlaSil