ÇITIR ÇITIR SOKAK SİMİDİ
Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml ✔️1 bardak şeker ✔️1 buçuk bardak su Hamuru için: ✔️1 kg un ✔️2 buçuk bardak su ✔️1 yemek kaşığı tereyağ ✔️yarım paket yaş maya ✔️1 yemek kaşığı toz şeker ✔️2 tatlı kaşığı tuz ✔️Yeteri kadar kavrulmuş susam Şerbet için: Şekeri derin bir tencerenin içerisine alıp koyu bir karamel rengi alıncaya kadar yakalım.Suyunu ilave edip kapağını örtelim.Sertleşen şeker tamamen eriyip sıvı hale gelene kadar orta ateşte kaynatalım.Sıvı hale gelen karamel şerbeti soğumaya bırakalım. Hamuru için tuz ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım.Un ve tuz ilavesiyle oldukça sert bir hamur elde edelim.Hamuru avuç içinden az daha büyük olacak şekilde bezelere ayıralım.Bezelerin üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim.Süre sonunda ilk bezeden başlamak üzere yuvarlayarak uzatabildiğimiz kadar uzatalım.Eğer zorlanırsanız hafif ellerinizi ıslatmanız yardımcı olacaktır.Yeterli uzunluğa gelen hamuru ikiye katlayıp buralım.Uçlarını sıkıca birleştirelim.Önce soğumuş şerbete daha sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsiye sırasıyla dizelim.Simitleri 15 dakika dinlendirelim ve hepsini tek tek el ile hafif döndürerek (yani biraz daha büyüterek) ve fazla susamını sirkeleyerek pişireceğimiz tepsinin içerisine alalım. Isıtılmış 100 dereceli alt/üst ayar fansız fırında 10 dakika, ardından dereceyi 200’ e çıkarıp iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml ✔️1 bardak şeker ✔️1 buçuk bardak su Hamuru için: ✔️1 kg un ✔️2 buçuk bardak su ✔️1 yemek kaşığı tereyağ ✔️yarım paket yaş maya ✔️1 yemek kaşığı toz şeker ✔️2 tatlı kaşığı tuz ✔️Yeteri kadar kavrulmuş susam Şerbet için: Şekeri derin bir tencerenin içerisine alıp koyu bir karamel rengi alıncaya kadar yakalım.Suyunu ilave edip kapağını örtelim.Sertleşen şeker tamamen eriyip sıvı hale gelene kadar orta ateşte kaynatalım.Sıvı hale gelen karamel şerbeti soğumaya bırakalım. Hamuru için tuz ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım.Un ve tuz ilavesiyle oldukça sert bir hamur elde edelim.Hamuru avuç içinden az daha büyük olacak şekilde bezelere ayıralım.Bezelerin üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim.Süre sonunda ilk bezeden başlamak üzere yuvarlayarak uzatabildiğimiz kadar uzatalım.Eğer zorlanırsanız hafif ellerinizi ıslatmanız yardımcı olacaktır.Yeterli uzunluğa gelen hamuru ikiye katlayıp buralım.Uçlarını sıkıca birleştirelim.Önce soğumuş şerbete daha sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsiye sırasıyla dizelim.Simitleri 15 dakika dinlendirelim ve hepsini tek tek el ile hafif döndürerek (yani biraz daha büyüterek) ve fazla susamını sirkeleyerek pişireceğimiz tepsinin içerisine alalım. Isıtılmış 100 dereceli alt/üst ayar fansız fırında 10 dakika, ardından dereceyi 200’ e çıkarıp iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı