PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Eylül 2015 Cumartesi
24 Eylül 2015 Perşembe
Avcı Böreği
KREBİ İÇİN:
4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet soğan
700 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet soğan
700 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin
Antakya Usulu Ispanaklı Börek
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
Ana Kızlı Çorbası
MALZEMELER
- 500 g kemikli kuzu eti.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı nohut.
- 2 yemek kaşığı biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.
DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.
- 500 g kemikli kuzu eti.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı nohut.
- 2 yemek kaşığı biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.
DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.
İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan.
Zeytinyağlı Sarma Tarifi
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA
HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
- 1 adet lahana.
- yarım dizi kuru patlıcan.
- yarım dizi kuru kırmızı biber.
- 5 adet büyük kuru soğan.
- 200 g asma yaprağı.
İÇ HARCI İÇİN.
- Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
- Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
- Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
- 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
tarifi,
Zeytinyağlı dolma,
Zeytinyağlı Sarma
Cevizli Ev Baklavası
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Cevizli Ev Baklavası
Karışık Kuru Dolma Tarifi
KARIŞIK KURU DOLMA
MALZEMELER
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru beyaz kabak
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve
MALZEMELER
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru beyaz kabak
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve
23 Eylül 2015 Çarşamba
Peynirli Puf Böreği
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
peynirli,
puf böreği
Zeytinyağlı Börülce
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börülce salatası,
Zeytinyağlı Börülce
Kitel - Kitel Tarifi - Kitel Nasıl yapılır?
Kitel
Malzemeler;
Hamuru için;
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
İç harç için;
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kitel,
Kitel Nasıl yapılır,
Kitel Tarifi
24 Ağustos 2015 Pazartesi
Salads - Top 200 Salad Recipes Cookbook EBOOK DOWNLOAD
Salads - Top 200 Salad Recipes Cookbook
Jamie Stewart, "Salads - Top 200 Salad Recipes Cookbook"
ISBN: n/a, ASIN: B00XWDKIVI | 2015 | EPUB/MOBI | 336 pages | 752 KB/1 MB
Do You Want to Eat Healthier?
If you tend to eat better and healthier, the salads are the perfect meals in every aspect. In many situations, you can prepare a delicious salad with ingredients you already have in the fridge. Think about that, you almost always have some fresh or frozen vegetables and fruits in your kitchen. Then, you probably have the eggs, some fragrant herbs, cheese and some nuts and dried fruits. And that is it, the magic can begin! You need to know - there are many different ways to combine the same ingredients. This cookbook will teach you how to use the food in the best possible way. Sometimes, a few drops of the salad dressings can make a big difference. Or just a dash of the certain seasoning can turn usually daily meal in an exotic fabulous dish!
Download
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Jamie Stewart, "Salads - Top 200 Salad Recipes Cookbook"
ISBN: n/a, ASIN: B00XWDKIVI | 2015 | EPUB/MOBI | 336 pages | 752 KB/1 MB
Do You Want to Eat Healthier?
If you tend to eat better and healthier, the salads are the perfect meals in every aspect. In many situations, you can prepare a delicious salad with ingredients you already have in the fridge. Think about that, you almost always have some fresh or frozen vegetables and fruits in your kitchen. Then, you probably have the eggs, some fragrant herbs, cheese and some nuts and dried fruits. And that is it, the magic can begin! You need to know - there are many different ways to combine the same ingredients. This cookbook will teach you how to use the food in the best possible way. Sometimes, a few drops of the salad dressings can make a big difference. Or just a dash of the certain seasoning can turn usually daily meal in an exotic fabulous dish!
Download
Code:Select all
http://www.filehost.pw/j2qj86esjbq4/d07f7.Salads..Top.200.Salad.Recipes.Cookbook.rar.html
http://storefiles.co/zf5p6nsgr2pa/d07f7.Salads..Top.200.Salad.Recipes.Cookbook.rar.htm
http://www.gboxes.com/zrb9rgv8p45c/d07f7.Salads..Top.200.Salad.Recipes.Cookbook.rar
Dead link removed (UploadrocketNet ID: ys1ucqn0yy98) ~LCB2
Dead link removed (ThemediastorageCom ID: pfvuqcf0f78p) ~LCB2
http://storefiles.co/zf5p6nsgr2pa/d07f7.Salads..Top.200.Salad.Recipes.Cookbook.rar.htm
http://www.gboxes.com/zrb9rgv8p45c/d07f7.Salads..Top.200.Salad.Recipes.Cookbook.rar
Dead link removed (UploadrocketNet ID: ys1ucqn0yy98) ~LCB2
Dead link removed (ThemediastorageCom ID: pfvuqcf0f78p) ~LCB2
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
13 Temmuz 2015 Pazartesi
Kandil simidi tarifi
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep, Alabildiği kadar un, 1 yumurta akı, çörekotu ve
susam.
susam.
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Küçük simitler
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kadir gecesi,
Kandil Simidi,
tarifi
8 Temmuz 2015 Çarşamba
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Adım adım zeytinyağlı yaprak sarma tarifi.. 5-6 kişilik
30 dakika
İçi: Tencerede 10-15 dakika kısık ateşte
Sarması: 40-45 dakika kısık ateşte
Malzemeler
İç hazırlığı:
Soğan (4 adet orta boy),
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı),
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı),
Karabiber (2 çay kaşığı),
Yenibahar (1 tatlı kaşığı),
Kuru nane (2 çorba kaşığı),
Şeker (1 çorba kaşığı),
Tuz ( 1 çorba kaşığı),
Su (1 su bardağı sıcak su),
Toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın, tercihe göre)
Pirinç (2 su bardağı)
Sarma için:
Yaprak (18 adet orta boy),
Havuç (1 adet dilimlenmiş),
Soğan (Orta boy yarım),
Limon (Yarım kabuğu soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş),
Sıvı ya da zeytinyağı (1 çay bardağı)
30 dakika
İçi: Tencerede 10-15 dakika kısık ateşte
Sarması: 40-45 dakika kısık ateşte
Malzemeler
İç hazırlığı:
Soğan (4 adet orta boy),
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı),
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı),
Karabiber (2 çay kaşığı),
Yenibahar (1 tatlı kaşığı),
Kuru nane (2 çorba kaşığı),
Şeker (1 çorba kaşığı),
Tuz ( 1 çorba kaşığı),
Su (1 su bardağı sıcak su),
Toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın, tercihe göre)
Pirinç (2 su bardağı)
Sarma için:
Yaprak (18 adet orta boy),
Havuç (1 adet dilimlenmiş),
Soğan (Orta boy yarım),
Limon (Yarım kabuğu soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş),
Sıvı ya da zeytinyağı (1 çay bardağı)
Kabak Çiçeği Dolması
Biliyorsunuz ki, Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesine ait lezzetli bir yemektir.
5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika
Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su)
5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika
Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su)
Çilekli milföy pasta
Malzemeler
½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin.
Mısırlı pilav
Malzemeler
1 çorba kasesi pirinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Çökertme kebabı
Malzemeler
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Sıvı yağ
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Maydanoz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Sütlü ıspanak çorbası
Malzemeler
250 gr ıspanak
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yumurta sarısı
¼ limonun suyu
Tuz
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yumurta sarısı
¼ limonun suyu
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.
Yemek tarifleri ve iftar menüleri
Mantılı çorba
1 kase mantı, 1 kase haşlanmış nohut, 1 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, pul biber, nane, zeytinyağı, tuz, su.
Unu, biraz zeytinyağını ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk et suyuyla karıştırarak kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Nohutu ve mantıyı koyuyoruz. Tuzunu da atarak pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz. Çorbamız tamamen pişince pul biber ve nane dökerek servis ediyoruz.
İzmir köfte
500 gr kıyma, 1 soğan, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta, galeta unu, tuz, karabiber. SOSU İÇİN: 1
7 Temmuz 2015 Salı
Şeftali, yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden biri.
Tadı ve kendine has kokusu ile bizi kendine çeken bu meyvenin sağlık açısından da birçok faydası var.
Şeftalinin 100 gramı sadece 39 kalori içerir. 1 orta boy şeftali yaklaşık 70 kaloridir. Diyetlerde 1 adet şeftali 1 porsiyon meyve yerine geçer.
Gün boyunca hava, su ve diğer çevresel faktörler nedeniyle ve yediklerimiz/içtiklerimiz sebebi ile vücudumuzda oluşan sağlığımız açısından zararlı ve yaşlanmayı hızlandırıcı serbest radikallerin bedenimizden atılmasına yardımcıdır. Besinlerin antioksidan içeriklerine göre verilmiş puanlama olan ORAC değeri yarım şeftali için 1814’tür. Zeaksantin, lutein ve beta-kriptoksantin
20 Haziran 2015 Cumartesi
Karıncaları uzaklaştırın..
Havalar ısınmadan doğa kendini yeniledi ve karıncalar her yerde gezmeye başladı.
ilaç kullanıp onları öldürmek yerine doğal yöntemlerle onları uzaklaştırmayı tercih ediyorum.
Kapı ve cam önleri yada karıncaların bulunduğu yere yarım limonu dörde bölüp ortasına bir tatlı kaşığı kuru nane koyarsanız karıncalar o bölgeye bir daha gelmez.
ilaç kullanıp onları öldürmek yerine doğal yöntemlerle onları uzaklaştırmayı tercih ediyorum.
Kapı ve cam önleri yada karıncaların bulunduğu yere yarım limonu dörde bölüp ortasına bir tatlı kaşığı kuru nane koyarsanız karıncalar o bölgeye bir daha gelmez.
Bir süre sonra kuruyan kabuğun yerine yenisini koyarak devamlılık sağlayabilirsiniz.
Bu bilgiyi okuduysanız lütfen paylaşalım başkalarının da okumasını sağlayalım
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler** karınca savar
18 Haziran 2015 Perşembe
Ramazan sofralarının baş tacı hurmanın faydaları
Özellikle Ramazan ayında sofraların baştacı olan hurmanın faydalarını içeren haberimizi Ramazan ayının yaklaştığı günlerde bilmekte yarar var. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceği ortaya konulmuştur. İşte hafızaya iyi gelen, antioksidan kaynağı olan, damar sertliği, kolesterole, tansiyona kadar bir çok hastalığa şifa olan hurmanın faydaları...
İftar menüsü '' iftara ne pişirsem?''
Akşam saatlerine doğru iftara ne pişirsem? sorusu da kadınların kafasını meşgul eden konulardan. Ramazan ayı boyunca sizlere alternatif olabilecek iftar menülerini haberimizden bulabilirsiniz. Her güne bir
16 Haziran 2015 Salı
eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking
eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Quick, Easy and Delicious Muffins, Simple, Healthy and basic Muffin, Sweet and Savory Muffin Rec...
eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.
eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.
6 Haziran 2015 Cumartesi
Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?
Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?: Yeni bir araştırma şempanzelerin yemek pişirmek için gereken aklî yeteneklerin çoğuna sahip olduğunu ortaya koydu. Bu da besin...
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine
21 Mayıs 2015 Perşembe
Çorbalar > Mercimek Çorbası
03 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek- 7 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tablet tavuk suyu kalıbı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
çorbalar,
Mercimek Çorbası
Kahvaltılıklar > Kroq Mösyö – Sandviç (Çıtır Tost)
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Malzemeler:
Tost ekmeği
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kahvaltılıklar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)