Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Yemek tarifleri ve iftar menüleri

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (21. gün)
Mantılı çorba
 1 kase mantı, 1 kase haşlanmış nohut, 1 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, pul biber, nane, zeytinyağı, tuz, su.

Unu, biraz zeytinyağını ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk et suyuyla karıştırarak kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Nohutu ve mantıyı koyuyoruz. Tuzunu da atarak pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz. Çorbamız tamamen pişince pul biber ve nane dökerek servis ediyoruz.
İzmir köfte
500 gr kıyma, 1 soğan, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta, galeta unu, tuz, karabiber. SOSU İÇİN: 1
çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 defne yaprağı, 1 çay kaşığı tane karabiber, zeytinyağı, tuz, su. ÜZERİ İÇİN: 4 patates, 3 domates, 2 köy biberi, tuz, zeytinyağı.
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğrayıp ilave ediyoruz, yumurtasını kırıyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip harcımızı yoğuruyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcımızı yoğurduktan sonra parmak kadar köfteler hazırlıyoruz. Sıvıyağla yağladığımız fırına kabına diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Patatesleri soyuyoruz ve elma dilimi doğruyoruz. Karıştırma kabına patatesleri alıyoruz. Zeytinyağı ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sosu için, küçük bir tencereye zeytinyağı koyuyoruz, salçayı biraz kavurduktan sonra tereyağını da koyup kavuruyoruz. Suyunu veriyoruz, nişastayı koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve defne yaprağını koyuyoruz. Sosumuz kaynayınca altını kapatıyoruz ve fırında pişen köfteleri alıp, üzerine döküyoruz. Domatesleri elma dilimi doğrayıp üstüne diziyoruz. Biberleri de parmak gibi doğrayıp domateslerin aralarına diziyoruz. Tekrar 180 derecelik fırına veriyoruz.

İzmir köfte pişince üzerine diğer tepside pişen patatesleri diziyoruz. Pilavı ıslattığımız kek kalıbına doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz.
Pilavı için:
2,5 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, su.
Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine arpa şehriyeyi koyuyoruz, zeytinyağı döküyoruz ve kavuruyoruz. Pirinci ve tereyağını koyup kavuruyoruz. Tuzunu koyuyoruz. Sıcak su veriyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Tulumba Tatlısı
200 ml. su – 1 silme su bardağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 100 gr. un – 1 su bardağı, 30 gr. mısır nişastası – 1/3 su bardağı, 1 tutam tuz, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, Ayçiçeği yağı
Şerbeti için Malzemeler: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu
Şerbeti için, şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın. ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alıp soğutun. Tulumba tatlısının şerbeti çok soğuk olmalıdır, buna dikkat edin.
Bir tencerede su, yağ, un ve nişastayı karıştırın, ateşin üzerine alıp hamur kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamuru bir kasenin içine alıp, ılıyınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice çırpın. Kıvam alınca ucu düz yıldız olan sıkma torbasına alın. Bir tencereye ayçiçeği yağı koyun. Soğuk yağın içine tulumba tatlılarını sıkın. Makas yardımıyla keserek sıkmak daha kolay oluyor. Ardından yağı ocağın üzerine alıp altını yakın. Tulumba tatlıları iyice renk alıp şişene kadar kızartın soğuk şerbetin içine atıp hemen servis tabağına alın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı