Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kandil simidi tarifi

kandi-simidi-tarifi1
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep, Alabildiği kadar un, 1 yumurta akı, çörekotu ve
susam.
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Küçük simitler
yapılır. Bu simitler önce yumurta akına daha sonrada susama veya çörekotuna bulanır. Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizilir. 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kadir gecesi
Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir. Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur'an'ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kandil simidi tarifi