Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

19 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Hamur) | Ayşenur Altan Yemek Ta...



Malzemeler:
4 adet rendelenmiş elma
1/2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz veya fındık içi
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. oda ısısında tereyağı
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.


Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

14 Aralık 2016 Çarşamba

Tadelle Kurabiye Tarifi - Kevserin Mutfağı Yemek Tarifleri



Yaşam ve İnsan için herşeyGenel Kültür, Bilgi Bankası

Sebzeli Et Haşlama

Bol Sebzeli Et Haşlama
Malzemeler
1 buçuk kilo kuzu gerdan
7 küçük boy patates
6 küçük boy kuru soğan
2 küçük boy havuç
2 orta boy domates
2 orta boy kapya biber

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE 
 MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
Alabildiği kadar un ( 4,5- 5 su bardağı)
1 pk vanilya
ÜZÜMLÜ KURABİYE YAPILIŞI
Margarin, sıvı yağ, şeker, ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

11 Aralık 2016 Pazar

ESKİŞEHİR BÖREĞİ (DİZMANA) NASIL YAPILIR TARİFİ


ESKİŞEHİR BÖREĞİ(DİZMANA) NASIL YAPILIR TARİFİ
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı instant kuru hamur mayası
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sos malzemesi:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine; çörek otu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. 1 saat ılık bir ortamda üstünü örtüp mayalandırın. Daha sonra

6 Aralık 2016 Salı

Bitter Soslu Islak Kek Tarifi


f. özbağ

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  15:07
 

Bitter Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,