Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

14 Aralık 2016 Çarşamba

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE 
 MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
Alabildiği kadar un ( 4,5- 5 su bardağı)
1 pk vanilya
ÜZÜMLÜ KURABİYE YAPILIŞI
Margarin, sıvı yağ, şeker, ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**