Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

6 Aralık 2016 Salı

Bitter Soslu Islak Kek Tarifi


f. özbağ

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  15:07
 

Bitter Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket şekerli vanilin (5 gr),
3 yemek kaşığı kakao.
Sosu İçin:

Yarım su bardağı sıvı yağı,
Yarım su bardağı toz şeker,
150 gr kadar bitter çikolata,
1-2 yemek kaşığı kakao,
1,5 su bardağı süt.
Üzeri İçin:

Antep fıstığı.
Bitter Soslu Islak Kek Tarifi



Bitter Soslu Islak Kek Yapılışı

Bir kaba yumurtaları kırıp mikser ile 1-2 dakika çırpalım.

Üzerine şekeri ilave edip mikser ile 2 dakika daha çırpalım.

Sonra sütü, sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve unu ilave edip iyice karıştıralım.

Orta boy yağlanmış yuvarlak ya da kare borcama döküp eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. (süre sonunda kürdan ile kontrol edin)

İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyelim.

Sosu için; tencereye sıvı yağı, toz şekeri, çikolatayı, kakaoyu ve sütü koyalım.

Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine ılık sosu gezdirerek dökelim.

Kekimizi sosu iyice çekmesi için dinlendirelim.

Bitter Soslu Islak Kekimizin üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı