Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Kasım 2015 Pazartesi

LOKMA, LOKMA Tarifi, LOKMA Nasıl Yapılır?


Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.
Yarım kilo unu bir çorba kaşığı şeker ile karıştırma kabına alıp ortasına yaş maya ilave edin üzerine 2 bardak ılık su dökerek mayayı eritin.
Maya eridikten sonra iyice karıştırılarak hamur elde edin ve mayalanması için yarım saat beklemeye alın.
Mayalanan hamuru kızartmak için kızartma kabına sıvıyağ koyun,yağ kızdıktan sonra tatlı kaşığı yardımı ile lokma halinde tavaya atın ve pembeleşene dek kızartın
Şerbetini hazırlamak için, tencereye 1 kg.toz şeker, 3 bardak su ve yarım limon sıkarak kaynatın.
Kızartılan lokmaları sıcak şerbete salın ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.
İsteğe göre sade veya üzerine tarçın, dövülmüş ceviz, kaymak koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

MERCİMEK KÖFTESİ

''MERCİMEK KÖFTESİ''
- 1 su bardağı yeşil mercimek.
- 3 su bardağı kırmızı mercimek.
- 300 g dana kıyma.
- 4,5 su bardağı köftelik bulgur.
- 1 adet patates.
- 1 demet maydanoz.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 3-4 diş sarımsak.
- 2 tatlı kaşığı biber salçası.
- 1,5 su bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
SOĞAN SALATASI İÇİN.
- 4 adet kırmızı soğan.
- 4 yemek kaşığı sumak.
- 3 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tutam maydanoz.
KIRMIZI LAHANA SALATASI İÇİN.
- 1 adet mor lahana.
- 2 adet domates.
- 1 adet kırmızı soğan.
- 3 adet sivri biber.
- yarım limonun suyu.
- 1 çay kaşığı tuz.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.Doğranan 1 adet kuru soğan tavada 1,5 su bardağı sıvı yağda kavrulmaya bırakılır. Rengi dönünce 2 tatlı kaşığı biber salçası üzerine bırakılıp tekrar kavrulur.
- 300 g dana kıyma başka bir tavada kavrulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilir.
1 su bardağı yeşil mercimek içine atılan küçük doğranan 1 patates ile üzerine su eklenip haşlanmaya bırakılır.
Biraz yumuşayınca 3 su bardağı kırmızı mercimekte üzerine eklenir ve haşlanır. Suyunu biraz çekmeye başlayınca 4 su bardağı köftelik bulgur ilave edilir. Harmanlanıp. Yoğurma kabına alınır ve ılımaya

PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMA

Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.

- yarım demet maydanoz.
- 3-4 adet kuru domates.
- 1 paket kuru maya.
- 2 çay bardağı süt.
- 1 fiske tuz.
- aldığı kadar un.
KIZARTMAK İÇİN
- sıvıyağ.
Kırmızı biberler, maydanozlar ve isteğe bağlı
olarak kuru domatesler küçük küçük doğranıp
geniş bir kaba alınır. Üzerine ezilen beyaz peynir
eklenir. 2 çay bardağı süt, 1 paket kuru maya
ilave edilir. Tuzu atılır ve aldığı kadar unla hamur
yoğurulur. Küçük parçalar alınıp yuvarlanır
ortasından küçük bir kapak yardımıyla delik açılıp
küçük simit şekli verilir. Bol yağda kızartılarak
sunuma alınır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMA

ŞAMBALİ TATLISI

MALZEMELER
- 1 kilo irmik.
- 1 bardak pekmez.
- 2 bardak şeker.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu.
- yarım bardak fındık
ŞERBETİ İÇİN.
- 9 bardak şeker.
- 6 bardak su.
- 2 dilim limon.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılıp, 2 bardak şekerle çırpılır. 2 bardak süt eklenir ve özleşene kadar çırpılır. İrmiği ilave edilir. 1 paket kabartma tozu konur ve karıştırılır. Fırın tepsisinin dibine eşit oranda pekmez sürülür. Hazırlanan karışım üzerine yayılır ve tekrar pekmez gezdirilir. Bıçakla dilimlenir ve her dilimin üzerine kabuksuz fındık yerleştirilir. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca üzerine, 9 bardak şekere 6 bardak su ile pişirilip 2 dilim limon atılan sıcak şerbet gezdirilir. Bıçakla dilimlerin üzerinden tekrar geçilir ve sunuma alınır.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**ŞAMBALİ TATLISI

ŞEKERPARE Tarifi


MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN.
- 3 su bardağı şeker.
- 3 bardak su.
HAMURU İÇİN.
- 2 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta.
- 1 su bardağı pudra şekeri.
- yarım su bardağı irmik.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
ÜZERİ İÇİN.
- fındık.
Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.- 3 bardak şekere 3 bardak su eklenip şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. Bir tanesinin sarısı kenara ayrılır. Pudra şekeri, irmik ve un konur. Tereyağı eklenir. Kabartmatozu ve vanilyası konup hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine dizilir. Ortalarına 1 bütün fındık batırılıp 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıktığında geniş bir kaba alınan ve soğuyan şerbetin içine atılıp 10 dakika iyicene çekmesi beklenir. Şerbetini çekip yumuşayınca sunuma alınır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**ŞEKERPARE Tarifi

Fırında Mantı Tarifi

Fırında Mantı Tarifi
İftarda sulu yemekler yerine büyük bir tepsi mantı da yapabilirsiniz. Bol sarımsaklı yoğurtla harika oluyor.
MALZEMELERİ:
    • 500 gr. un
    • 1 adet yumurta
    • 2 kaşık yağ
    • 1 kahve kaşığı kırmızıbiber
    • 250 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 400 gr. yoğurt
    • 1/2 demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
      firinda manti
YAPILIŞI:
500 gr. unu hamur tahtasına koyunuz. içerisine 1 yumurta, tuz koyup, su ilâvesiyle sertçe bir hamur yapıp, iyice

Fırın Mantısı- Fırında Mantı

  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 2 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
    • Un (kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı.)
    • İç için:
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 adet büyük boy soğan
    • Kuru nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 çay bardağı su
    • Soğanı kavurmak için
    • zeytinyağı
  • Bozcaada Mantısı tarifiBozcaada Mantısı Yapılışı

    1. Yumurta,su ve tuzu karıştırdıktan sonra unu ekleyerek hafif sert bir hamur elde ediyoruz.