Ankara'nın tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde, eskiden misafirlere ikram edilmek için sonbaharda pişirilen ve özel kaplarda kış boyunca saklanabilen ''Beypazarı Kurusu'' ilçede gelişen turizmle birlikte adını Türkiye'ye duyurdu.
Tarihi İpek Yolu üzerindeki ilçede geçmiş yıllarda kadınların evlerindeki fırınlarda, asma yaprakları üzerinde pişirdikleri kurular, şimdi ilçede faaliyet gösteren 10 fırında üretilerek satışa sunuluyor. Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, ilçede artık turistik bir ürün haline gelen ''Beypazarı Kurusu''nun, geçmiş yıllarda kadınlar tarafından mahalle fırınlarında, sonbaharda üzümler toplandıktan sonra yapılan bir ürün olduğunu söyledi. Bir nevi peksimet
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
3 Nisan 2011 Pazar
'Beypazarı Kurusu' adını Türkiye'ye duyurdu
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
beypazarı,
beypazarı kurusu,
beypazarı kurusu tarifi,
kaplarda,
kurusu,
nasıl yapılır,
özel,
saklanabilen
Beypazarı Kurusu Tarifi
Malzemeler:
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı dövülmüş anason
Hazırlanışı:
Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun.
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı dövülmüş anason
Hazırlanışı:
Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
beypazarı,
beypazarı kurusu,
beypazarı kurusu tarifi,
kaplarda,
kurusu,
nasıl yapılır,
özel,
saklanabilen
26 Mart 2011 Cumartesi
Deniz Ürünlü Çin Eriştesi
Deniz Ürünlü Çin Eriştesi
500 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da 350 g ince spagetti)
750 g fenerbalığı filetosu (küp biçiminde parçalara kesilmiş)
6 kabak (kazınıp, her biri boylamasına 4 iri dilim halinde kesildikten sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanarak, soğuk su altında çalkalanmış ve süzdürülmüş)
Zencefilli marinadı:
2 tatlı kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Sarımsak soğan sosu:
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
5 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
Bütün marinat malzemesini bir salata kâsesine koyup, iyice karıştırdıktan sonra, içine balık parçalarını atın, kâseyi bir kenara bırakın.
500 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da 350 g ince spagetti)
750 g fenerbalığı filetosu (küp biçiminde parçalara kesilmiş)
6 kabak (kazınıp, her biri boylamasına 4 iri dilim halinde kesildikten sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanarak, soğuk su altında çalkalanmış ve süzdürülmüş)
Zencefilli marinadı:
2 tatlı kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Sarımsak soğan sosu:
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
5 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
Bütün marinat malzemesini bir salata kâsesine koyup, iyice karıştırdıktan sonra, içine balık parçalarını atın, kâseyi bir kenara bırakın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
çin,
deniz ürünlü,
eriştesi
Sar sarmala ("Balık Sarması")
Balığı nasıl pişireceğim diye düşünmeyin.İşte size yepyeni bir tarif
Balık Sarması
Malzemeler:
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Balık filetolarını tezgahayayın.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Balık Sarması
Malzemeler:
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Balık filetolarını tezgahayayın.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balık sarması,
sar,
sarmala
Hamsili Pilav - Hamsili Pilav Tarifi - Hamsili Pilav Nasıl yapılır
Hamsili Pilav
Malzemeler
1 Kg hamsi
1/2 Kg pirinç
3 Adet orta büyüklükte soğan
2 Kahve fincanı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
1,5 Kahve fincanı çamfıstığı
1 Su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz
1/2 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
300 Gr tereyağı(daha azda olabilir)
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Kg hamsi
1/2 Kg pirinç
3 Adet orta büyüklükte soğan
2 Kahve fincanı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
1,5 Kahve fincanı çamfıstığı
1 Su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz
1/2 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
300 Gr tereyağı(daha azda olabilir)
Hazırlanışı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balık,
hamsi,
hamsili pilav
Hangi Balik Nasil Yenir
HANGİ BALIK NASIL YENİR
BALIK SAĞLIKTIRBalıkta şeker, karbohidrat yok denecek kadar azdır. Protein açısından ise son derece zengindir. Bu özellikleri nedeniyle son derece sağlıklı bir yiyecektir. 100 gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir. Balık aynı zamanda proteininden en çok faydalanılan besin türüdür. İnsan vücudu bu proteinin %93’ünden faydalanır. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşüktür.
Balık az karbohidrat içermesinin yanı sıra madensel tuzlar ve mineraller açısından son derece zengindir, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot ve flor içerir. Balık eti A, B1, B2 ve D vitaminleri açısından da zengindir.
SİYAH ETLİ-BEYAZ ETLİ BALIKLAR
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balik,
hangi,
nasil yenir
Asma Yapraginda Sardalya
Malzemeler
30 adet (1 kg.) Sardalya
2 tatlı kaşığı (12 gr.) Tuz
30 adet (65 gr.)Asma yaprağı
1/4 su bardağı(50 gr.)Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı (2 gr.)Kara Biber
8-10 adet (5 gr.) Defne Yaprağı
Yapilisi:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
asma yapraginda,
sardalya
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)