Zencefilli Karides - Zencefilli Karides tarifi
Malzemeler
1 kg karides
4 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
1 adet dilimlenmiş paprika
6 adet ince doğranmış taze soğan
2 çay kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
¼ çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Mart 2011 Cumartesi
Zencefilli Karides - Zencefilli Karides tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balık,
deniz ürünleri,
karides,
zencefilli,
zencefilli karides,
zencefilli karides tarifi
Kılıç Balığı Tranç
Kılıç Balığı, yırtıcı bir balık türüdür. Kılıç balığı gözleriyle ölür. Çok güzel gözleri ve görünümü vardır. Üst sularda dolaşır. Dipteki civadan hiç nasibini almaz. Çocuklar da çok sever kılıç balığını, özellikle tranç şeklinde yapılıp, biraz da kekik dökülürse üzerine nefis bir bonfileden daha lezzetli olur. Balıkçınızdan bir takoz kılıç balığı isteyin. Tamamını tüketemezsiniz.
KILIÇ BALIĞI TRANÇ
Malzemeler:
- 1 takoz kılıç balığı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 fincan zeytinyağı
- Yeterince tuz Takoz şeklinde aldığınız kılıç balığını bonfile gibi doğrayıp her iki yüzünü de tuzlayın ve fırçayla yağlayın. Izgaranın üzerinde 8 dakika pişirin ve üzerine kekik serpiştirin. Diğer tarafını çevirip 2 dakika pişirin, bu yüzüne kekik serpiştirin. Afiyet olsun.
KILIÇ BALIĞI TRANÇ
Malzemeler:
- 1 takoz kılıç balığı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 fincan zeytinyağı
- Yeterince tuz Takoz şeklinde aldığınız kılıç balığını bonfile gibi doğrayıp her iki yüzünü de tuzlayın ve fırçayla yağlayın. Izgaranın üzerinde 8 dakika pişirin ve üzerine kekik serpiştirin. Diğer tarafını çevirip 2 dakika pişirin, bu yüzüne kekik serpiştirin. Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kılıç balığı,
kılıç balığı tranç,
tranç
Türkiye’de keşfedilmemiş tat: Mavi yengeç
Birçok ülkede sevilerek tüketilen ve bir endüstri kolu haline gelen protein deposu mavi yengeçler, Türkiye’de yeterince ilgi görmüyor, tüketilmiyor...
Adını kıskaçları ve ayaklarındaki mavi renkten alan mavi yengeç, asıl vatanı olan Kuzey Amerika’dan ilk olarak Kuzey Ege’deki acı sulu lagünlere ve Enez civarındaki göllere yerleştirildi. Sonraki yıllarda Ege ve Akdeniz kıyılarına da yayılan mavi yengecin, Akdeniz kıyılarındaki 15 lagünde yayılım gösterdiği tespit edildi.
Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Emre, mavi yengecin et kalitesi ve ekonomik değeri bakımından gelişmiş ülkelerde oldukça yüksek fiyatlarla satışa sunulan, lüks bir ürün olduğunu bildirdi.
Çin, Fransa, Endonezya, Japonya, Filipinler, İspanya, Tayland ve ABD gibi ülkelerde mavi yengecin çok tüketildiğini ifade eden Emre, Türkiye’de ise mavi yengecin iyi bilinmediğini vurguladı.
Mavi yengecin sadece bulunduğu bölge halkı ve yabancı turistler tarafından tüketildiğini belirten Emre, mavi yengeçlerin yenebilir kısımları olan göğüs ve kıskaç etinde yüzde 14-16 oranında protein ve yüzde 1,4-1,5 arasında yağ oranına sahip olduğunu kaydetti. Emre, şöyle konuştu:
“Yengeçler büyümek için kabuk atmak zorundadırlar. Kabuğunu henüz atmış olan yumuşak kabuklu yengeçler dış ülke pazarlarında en fazla gelir getirenlerdir. Yeni bir ürün olan yumuşak mavi yengeç, son 30 yıldır dünyada büyük bir talep görmektedir. Beslenme olarak mavi yengeçler leş yiyen hayvanlar olarak bilinseler de hayat döngülerinin değişik aşamalarında plankton, balık, bitki, yumuşakça ve kabukluları da tüketirler. Erkek mavi yengeçler, vücutlarının dişilere oranla daha büyük olması nedeniyle, daha çok tercih edilmektedirler. Yengeç etinin yanı sıra atıkları da fazla miktarda protein ve mineral içerdiğinden sığır, kümes hayvanları ve hatta balık beslenmesinde kullanılabilmektedir.”
Adını kıskaçları ve ayaklarındaki mavi renkten alan mavi yengeç, asıl vatanı olan Kuzey Amerika’dan ilk olarak Kuzey Ege’deki acı sulu lagünlere ve Enez civarındaki göllere yerleştirildi. Sonraki yıllarda Ege ve Akdeniz kıyılarına da yayılan mavi yengecin, Akdeniz kıyılarındaki 15 lagünde yayılım gösterdiği tespit edildi.
Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Emre, mavi yengecin et kalitesi ve ekonomik değeri bakımından gelişmiş ülkelerde oldukça yüksek fiyatlarla satışa sunulan, lüks bir ürün olduğunu bildirdi.
Çin, Fransa, Endonezya, Japonya, Filipinler, İspanya, Tayland ve ABD gibi ülkelerde mavi yengecin çok tüketildiğini ifade eden Emre, Türkiye’de ise mavi yengecin iyi bilinmediğini vurguladı.
Mavi yengecin sadece bulunduğu bölge halkı ve yabancı turistler tarafından tüketildiğini belirten Emre, mavi yengeçlerin yenebilir kısımları olan göğüs ve kıskaç etinde yüzde 14-16 oranında protein ve yüzde 1,4-1,5 arasında yağ oranına sahip olduğunu kaydetti. Emre, şöyle konuştu:
“Yengeçler büyümek için kabuk atmak zorundadırlar. Kabuğunu henüz atmış olan yumuşak kabuklu yengeçler dış ülke pazarlarında en fazla gelir getirenlerdir. Yeni bir ürün olan yumuşak mavi yengeç, son 30 yıldır dünyada büyük bir talep görmektedir. Beslenme olarak mavi yengeçler leş yiyen hayvanlar olarak bilinseler de hayat döngülerinin değişik aşamalarında plankton, balık, bitki, yumuşakça ve kabukluları da tüketirler. Erkek mavi yengeçler, vücutlarının dişilere oranla daha büyük olması nedeniyle, daha çok tercih edilmektedirler. Yengeç etinin yanı sıra atıkları da fazla miktarda protein ve mineral içerdiğinden sığır, kümes hayvanları ve hatta balık beslenmesinde kullanılabilmektedir.”
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
deniz ürünleri,
keşfedilmemiş,
mavi,
tat,
yengeç
Balıkların Pişirilme Şekileri : Tava - Haşlama - Izgara
BALIKLARIN PİŞİRİLME ŞEKİLLERİ
Tava: Genellikle az yağlı balıklar tava yapılır. Balık tuzlanıp una bulandıktan sonra kızartılır. Tuzlanmadan önce biraya batırılırsa daha lezzetli olur. Fileto tavalarında ise balık una bulandıktan sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak bol zeytinyağında kızartılır.
Haşlama: Levrek , kırlangıç , kefal gibi beyaz etli balıkların haşlaması yapılır. Haşlanırken balık kokusunun kaybolması için suya bir soğan , bir havuç ve kereviz atıp 10 dakika kadar beraberce kaynatılmalıdır.
Izgara: Izgara yapılırken hem ızgaraya hem de balığa zeytinyağı sürülmelidir.
Tava: Genellikle az yağlı balıklar tava yapılır. Balık tuzlanıp una bulandıktan sonra kızartılır. Tuzlanmadan önce biraya batırılırsa daha lezzetli olur. Fileto tavalarında ise balık una bulandıktan sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak bol zeytinyağında kızartılır.
Haşlama: Levrek , kırlangıç , kefal gibi beyaz etli balıkların haşlaması yapılır. Haşlanırken balık kokusunun kaybolması için suya bir soğan , bir havuç ve kereviz atıp 10 dakika kadar beraberce kaynatılmalıdır.
Izgara: Izgara yapılırken hem ızgaraya hem de balığa zeytinyağı sürülmelidir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balıkların pişirilme,
haşlama,
ızgara,
şekileri,
tava
Balıklar ne zaman en lezzetlidir
Balıkların Daha Lezzetli Olduğu Dönemler
Levrek Ekim-Haziran arası
Mercan Kasım-Mayıs arası
Barbunya Ekim-Mart arası
Lüfer Ekim-Mart arası
İstavrit Ekim-Şubat arası
Kaya Nisan-Haziran arası
Uskumru Kasım-Mart arası
Palamut Ağustos-Ekim sonu
Torik Aralık-Ocak
Levrek Ekim-Haziran arası
Mercan Kasım-Mayıs arası
Barbunya Ekim-Mart arası
Lüfer Ekim-Mart arası
İstavrit Ekim-Şubat arası
Kaya Nisan-Haziran arası
Uskumru Kasım-Mart arası
Palamut Ağustos-Ekim sonu
Torik Aralık-Ocak
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balıkların,
daha,
dönemler,
lezzetli,
olduğu
24 Mart 2011 Perşembe
Balık Ezmesi
Balığın da ezmesini yaptılar
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nde yapılan bir araştırma sonucunda, sardalye balığından ezme yapılarak yeni bir tat oluşturuldu.
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, çalışmayı, araştırma görevlileri Hasan Basri Ormancı, Fikret Çakır ile İbrahim Ender Künili ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Çolakoğlu, balığın tüm dünyada artan nüfus oranıyla meydana gelen hayvansal protein açığının ucuz yollu derdine çare olabilecek gıda maddesi olduğunu belirtti. Balık etinin zayıf bağ dokusu, yüksek su içeriği, pH değeri ve zengin besin içeriği gibi yapısal özellikleri nedeniyle çok kolay bozulabildiğine de işaret eden Çolakoğlu, bu nedenle bol miktarda yakalandığı mevsimlerde balığın işleme teknolojilerine tabi tutularak tüketiciye ulaştırılması gerektiğini vurguladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nde yapılan bir araştırma sonucunda, sardalye balığından ezme yapılarak yeni bir tat oluşturuldu.
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, çalışmayı, araştırma görevlileri Hasan Basri Ormancı, Fikret Çakır ile İbrahim Ender Künili ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Çolakoğlu, balığın tüm dünyada artan nüfus oranıyla meydana gelen hayvansal protein açığının ucuz yollu derdine çare olabilecek gıda maddesi olduğunu belirtti. Balık etinin zayıf bağ dokusu, yüksek su içeriği, pH değeri ve zengin besin içeriği gibi yapısal özellikleri nedeniyle çok kolay bozulabildiğine de işaret eden Çolakoğlu, bu nedenle bol miktarda yakalandığı mevsimlerde balığın işleme teknolojilerine tabi tutularak tüketiciye ulaştırılması gerektiğini vurguladı.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balığından,
bir,
ezme,
oluşturuldu,
sardalye,
tat,
yapılarak,
yeni
19 Mart 2011 Cumartesi
Vejetaryen Türk Mutfağı / Dolmalar
VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI
DOLMALAR
Dolma kelimesinin anlamı içi doldurulmuş demektir. Türkiye'yi ziyaret ettiğinizde kendinizi başka insanlarla beraber minibüs, taksi veya dolmuşu kullanır bulabilirsiniz, tabii bu paranızı ne kadar tasarruflu kullanmak istemenize bağlı çünkü böyle seyahat etmek gerçekten çok ekonomiktir. Türkiye'de yalnız lütfen dolmuş yerine dolma demeyin. Size umduğunuzdan biraz daha fazlaya malolabilir!
Dolma yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta da lahana veya asma yaprağını pirinç içiyle hazırlandığınızda adının bazen sarma olabildiğidir. Bu kelimenin anlamı da sarıp sarmalama olduğundan sarma denmesi çok normaldir. Ve genellikle dolmalarla beraber yer alır.
DOLMALAR
Dolma kelimesinin anlamı içi doldurulmuş demektir. Türkiye'yi ziyaret ettiğinizde kendinizi başka insanlarla beraber minibüs, taksi veya dolmuşu kullanır bulabilirsiniz, tabii bu paranızı ne kadar tasarruflu kullanmak istemenize bağlı çünkü böyle seyahat etmek gerçekten çok ekonomiktir. Türkiye'de yalnız lütfen dolmuş yerine dolma demeyin. Size umduğunuzdan biraz daha fazlaya malolabilir!
Dolma yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta da lahana veya asma yaprağını pirinç içiyle hazırlandığınızda adının bazen sarma olabildiğidir. Bu kelimenin anlamı da sarıp sarmalama olduğundan sarma denmesi çok normaldir. Ve genellikle dolmalarla beraber yer alır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
dolmalar,
türk mutfağı,
vejetaryen
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)