Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Abant Kebaplı Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Abant Kebaplı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket Yüksük Makarna,
300 gr yağsız tek parça kuzu eti,
200 gr süzme yoğurt,
100 gr tereyağı,
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
1/2 çay kaşığı karabiber

Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER

1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.

Hengel - Hengel Tarifi

Hengel Tarifi

Buğday unundan hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir, yufka şeklinde ince olarak açılır ve kareler şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür ve bir tepsiye çekilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir.

Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı

Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:

1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır


üzeri için

2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag

Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi

Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi-Armutlu Milföy Süprizi Yapılışı
http://www.yasamoyunu.netArmutlu Milföy Süprizi Harika Tarif
Malzemeler:
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı


HAZIRLANIŞI :
Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet : Mısırlı Pilav

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet:Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, nefis oluyor. Eğer çocuğunuza yedirecekseniz biber koymamaya özen gösterin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm)
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
1.5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Taze çekilmiş karabiber, tuz

Kaşarpeynirli Krep Dürüm

Kaşarpeynirli Krep Dürüm tarifi

için Malzemeler :


  • 4 dilim taze kaşarpeyniriı
  • 5 yumurtaı
  • 1 kahve fincanı light sütı
  • 1 çorba kaşığı mısır unuı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
  • 2 soğanı
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
  • 4-5 dal maydanozı
  • Tuz karabiberı
  • Süsleme için:
  • 4-6 taze soğan sapıı
  • Birkaç nane dal
  • Kaşarpeynirli Krep Dürüm
yemeğinin hazırlanışı:

Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta süt mısır unu rendelenmiş kaşarpeynir maydanoz tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.