Abant Kebaplı Makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket Yüksük Makarna,
300 gr yağsız tek parça kuzu eti,
200 gr süzme yoğurt,
100 gr tereyağı,
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
1/2 çay kaşığı karabiber
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Mart 2011 Çarşamba
Abant Kebaplı Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
abant,
kebaplı,
makarna tarifi,
malzemeleri,
yapılışı
Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
MALZEMELER
1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
malzemeler,
tarifi,
yapılışı,
yemeği,
yörük mantısı
Hengel - Hengel Tarifi
Hengel Tarifi
Buğday unundan hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir, yufka şeklinde ince olarak açılır ve kareler şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür ve bir tepsiye çekilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir.
Buğday unundan hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir, yufka şeklinde ince olarak açılır ve kareler şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür ve bir tepsiye çekilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
hengel,
hengel tarifi,
tarifi
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:
1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:
1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır |
üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
adana,
adana usulü,
hengel nasıl yapılır,
hengel tarifi,
hengel yapılışı
Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi
Armutlu Milföy Süprizi Nasıl Yapılır?-Armutlu Milföy Süprizi Tarifi-Armutlu Milföy Süprizi Yapılışı
http://www.yasamoyunu.netArmutlu Milföy Süprizi Harika Tarif
Malzemeler:
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI :
Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.
http://www.yasamoyunu.netArmutlu Milföy Süprizi Harika Tarif
Malzemeler:
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 Olgun Armut
3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
500 gr Krempeynir
2 Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI :
Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
armutlu,
armutlu milföy,
armutlu milföy süprizi,
milföy süprizi,
nasıl yapılır,
süprizi,
tarifi,
yapılışı
Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet : Mısırlı Pilav
Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet:Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, nefis oluyor. Eğer çocuğunuza yedirecekseniz biber koymamaya özen gösterin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm)
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
1.5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Taze çekilmiş karabiber, tuz
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, nefis oluyor. Eğer çocuğunuza yedirecekseniz biber koymamaya özen gösterin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm)
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
1.5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mısır
Taze çekilmiş karabiber, tuz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
akşam yemeği,
akşama ne pişirsem,
ebru şallı,
ebru şallı tan,
ebru şallı tarifleri,
ebru şallıdan,
mısırlı pilav,
pilav tarifi,
yemek tarifleri
Kaşarpeynirli Krep Dürüm
Kaşarpeynirli Krep Dürüm tarifi
için Malzemeler :
Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta süt mısır unu rendelenmiş kaşarpeynir maydanoz tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.
için Malzemeler :
- 4 dilim taze kaşarpeyniriı
- 5 yumurtaı
- 1 kahve fincanı light sütı
- 1 çorba kaşığı mısır unuı
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
- 2 soğanı
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
- 4-5 dal maydanozı
- Tuz karabiberı
- Süsleme için:
- 4-6 taze soğan sapıı
- Birkaç nane dal
- Kaşarpeynirli Krep Dürüm
Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta süt mısır unu rendelenmiş kaşarpeynir maydanoz tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
dürüm,
kaşarpeynirli,
krep,
krep tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)