Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Tatlı Ekşi Soslu Dört Mevsim Mantısı

Tatlı Ekşi Soslu Dört Mevsim Mantısı


175 g Çin mantısı hamuru daireler halinde kesilmiş)
175 g kuzu kıyması (bütün yağları alınmış etten, kalın çekilmiş)
1 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (isteğe bağlı)
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, çok ince doğranmış)
1 orta boy havuç (kazınıp, rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu)
1/2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz;, çok ince kıyılmış)

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Malzemeler:

1 paket yüksük makarna (küçük ve ortası delik olanlardan)(kalem makarna da olabilir)
4 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
3 diş sarımsak
çeyrek bağ maydanoz
5-6 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık tereyağ - 5 kaşık sıvıyağ

Kuveyt Pilavı hazırlanışı, tarifi, yapılışı

Kuveyt Pilavi


  • 3/4 su bardagi yesil mercimek
  • 2 su bardagi pirinç
  • 2 tane iri sogan
  • 3 1/2 bardak et suyu (ben bir paket et suyu tableti kullandim - siddetle tafsiye olunur)
  • Tereyagi
Hazirlanisi:
  1. Pirinci yikayip sicak suda 20 dakika islayin
  2. Mercimekleri bol suda haslayip süzün
  3. Tereyagini eritip pirinci seffaflasincaya kadar kavurun
  4. Mercimekleri ilave edin. Biraz karistirip tuzunu ve suyu ekleyin (et suyu tableti kullanacaksaniz, tuz koyarken dikkat edin fazla gelmesin)

Sucuklu Graten & Makarna

Sucuklu Graten & Makarna

Fiyonk Makarna'yı tuzlu suda 8 dakika haşlayın,
Dilimlenmiş sucuğu sote edin,

Çarliston biberleri, domates sosunu,
pul biber ve zeytini ilave edin,
Tuz ve biberle çeşnilendirin,
Makarnayı karışıma ekleyerek bir güveç tenceresine dökün,
Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın,
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin..

not:kolay ve lezzetli bi tarif.. makarna severler için farklı olabilir.. afiyet olsun..

Havuçlu Şehriye Pilavı

Havuçlu Şehriye Pilavı



Malzemeler:

3 orta boy havuç
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber


Yapılışı:

Havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeledikten sonra erimiş tereyağımızla havuçlar ölene kadar kavuruyoruz.Daha sonra arpa şehriyelerimizi ekledikten sonra biraz kavuruyoruz ama pirinç pilavındaki gibi uzun kavurmuyoruz.Suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Arada bir karıştırıyoruz.Altını kapadıktan sonra tencereyi 1 saat hiç açmıyoruz çünkü şehriyelerin şişmesi gerekiyor.

Perde pilavı

Perde pilavı

Malzemeler:

Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
15 gr margarin

İç malzeme:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
2 çorba kaşığı limon suyu
30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.

* Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

ISPANAK ÇANAĞI
250 gr ıspanak
1 su b. süt
1 çorba k. un
1 çay b. kaşar peyniri
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber
2 yaprak milföy
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye biraz sıvıyağ dökün. Üzerine ince doğranmış ıspanağı ve unu koyarak karıştırın. Daha sonra sütünü ilave edin. Süt kaynayınca kaşar peyniri rendesini de ilave ederek baharatlarını ilave edin. Çok hafif bir ıspanak püresi elde etmiş olacaksınız. Ispanağı bir tabağa alıp ortasını açın. Soğuduktan sonra ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun. Üzerine kırmızı biberli tereyağı dökün. Diğer tarafta milföy hamurlarını küp küp kesip fırında kraton ekmek gibi pişirin. Yoğurt sosun üzerine yerleştirin. Son derece hafif ve lezzetli bir ara sıcak.