Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Şubat 2024 Cumartesi

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2adet orta boykereviz
  • 1adethavuç
  • 2adet orta boypatates
  • 1adetsoğan
  • 6yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2adetlimon
  • 1su bardağıportakal suyu
  • 1su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıun
  • 1tatlı kaşığıtoz şeker(ya da 1 kesme şeker)
  • 1/2tatlı kaşığıtuz

Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kerevizin kararmaması için limon suyun içinde bekletin.  Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da ince ince doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz tencere de soğanla birlikte kavurun.

    portakalli-kereviz1
  2. Ardından üzerine patatesleri ekleyin.

10 Şubat 2024 Cumartesi

Soğan Halkası Nasıl Yapılır

Soğan Halkası Malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 şişe soda
Tuz
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı


Soğanları soyun, iri halkalar halinde doğrayın, halkaları ayırın.

Bir karıştırma kabında un, soda ve tuzu karıştırın.

3 Şubat 2024 Cumartesi

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Malzemeleri
Keki için Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
¼ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
Kreması için Malzemeler
400 gr. taze peynir
250 gr. bitter çikolata
200 ml. soğuk krema
Ahududu
Çikolata Sosu için Malzemeler
200 ml. krema
200 gr. bitter çikolata
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri




Keki için;
Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın.

Acılı Etli Kuru Fasulye

Acılı Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
3 su bardağı kuru fasulye
400 gr. kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük soğan – yemeklik doğranmış
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates – küp doğranmış
Tuz
Karabiber
6,5 su bardağı su
2 yaprak defne
1 – 2 adet acı kuru biber

Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın.
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğradığınız etleri alın ve tencerenin tabanına yayın.
Etlerin bir tarafı renk alınca bir tur karıştırın ve tekrar tek bir kat olacak şekilde yayın.
Etlerin diğer tarafları da renk alınca yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir tur karıştırın.
Tereyağını ilave edin ve kavurmaya devam edin.
İnce doğradığınız biberleri ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave edip bir tur çevirin.
Acı biber salçası ve domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Domatesleri suyuyla beraber ilave edip bir tur karıştırın.
Suda beklettiğiniz kuru fasulyeyi bir süzgeçten geçirerek süzün ve tencereye ilave edip her şeyi harmanlayın.
Su, defne yaprağı ve acı kuru biberi ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve 1 – 1,5 saat pişmeye bırakın.

Acılı Etli Kuru Fasulye

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Acılı Etli Kuru Fasulye*

29 Ocak 2024 Pazartesi

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetyumurta
  • 200gramoda sıcaklığında tereyağı(14 yemek kaşığı)
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 3su bardağıun
  • 1su bardağıpudra şekeri
  • 1paketvanilya
  • 1paketkabartma tozu
  • 5yemek kaşığıbuğday nişastası

Servisi için:

  • 2yemek kaşığıpudra şekeri

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un kurabiyesi için 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
    un-1
  2. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli atıştırmalıklar

hazırlamanıza olanak sağlayacak tarifler arasında yer alan bu püre kızartması sayesinde fast food tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırında karnabahar kızartması için karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
    firinda-karnabahar-kizartmasi-1
  2. Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen

27 Ocak 2024 Cumartesi

Yağlı Poğaça - Sokak Poğaçası

Yağlı Poğaça Malzemeleri


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya – 10 gr.
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı

Kahvaltılık Puflar - Kahvaltı için pratik tarifler


Kahvaltılık Puflar Malzemeleri

1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
3 su bardağı un
150 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
200 gr. labne peyniri
½ su bardağı toz şeker
Bulamak için Malzemeler
100 gr. ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Bir karıştırma kabında un, tereyağı, labne peyniri ve toz şekeri karıştırın.
Ardından tezgaha alın ve elinizle yoğurun.
Ayrı bir karıştırma kabında ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

17 Ocak 2024 Çarşamba

Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir.


Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması, genellikle iyi bir uygulamadır. Ancak bazı durumlarda ekmek, fırında biraz daha fazla zaman geçirebilir.

Ekmek, fırından çıktığında içindeki ısıyla bir süre daha pişmeye devam eder. Bu süre, ekmeğin iç yapısının tamamen oluşması ve mükemmel bir kabuk oluşturması için gereklidir. Ekmek piştikten sonra fırında kalmaya devam ederse, içerideki nem buharlaşır ve ekmeğin iç kısmının daha da kurumasına yardımcı olur. Bunun sonucunda, ekmeğin kabuğu daha çıtır olurken iç kısmı da daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.


Ancak, ekmek fırında aşırı uzun bir süre bırakılırsa, kabuğu çok fazla kızarabilir veya yanabilir. Bu da ekmek lezzetini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması önemlidir.

Ekmek piştikten sonra fırından çıkarılırken dikkatli olunmalıdır. Sıcak fırın tepsisi veya kalıbı

12 Ocak 2024 Cuma

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI


Şerbetli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hazır olan şerbeti kenara alıp ılıtın.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve irmiği ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçek yağını ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurup

2 Ocak 2024 Salı

Pancarlı Humus

Geleneksel humusun eşsiz dokusunu ve besleyici özelliklerini pancarın muhteşem rengiyle birleştiren bu tarif, hem görsel şölen sunacak hem de damakları bayram ettirecek.


Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)

3 malzemeyle 3 çeşit meze tarifi... Sofranıza renk katacak!

Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, işte size 3 malzemeyle hazırlayabileceğiniz 3 farklı meze önerisi. Bu basit tariflerle sofranızı renklendirin, misafirlerinizi şaşırtın!


1. Zeytin ve Yoğurtlu Humus

Malzemeler

Şifa dolu bir çorba : Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Hasta dostu bir çorba: Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Kış aylarında hastalık kaçınılmaz olabiliyor. Böyle dönemlerde hastalıklar için birebir olan bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası...


Hem lezzet hem de şifa dolu bir çorba ile kış aylarında sıcacık bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi!

27 Kasım 2023 Pazartesi

Mantar nasıl doğranır?


Mutfakta çok sık tükettiğimiz mantar lezzetli ve güzel yemekler hazırlamak için göz önünde bulundurulması gereken besinlerden.

Bol miktarda potasyum içeren mantarı pişirmeye hazırlarken su dolu bir kabın içerisinde bekletmeyin. Islak bezle silerek temizlediğiniz mantarların dış yüzeyini soyup doğradıktan sonra salata, çorba ve kavurmalarınızda kullanabilirsiniz.

10 Ekim 2023 Salı

Kuşgözü Lahmacun Tarifi

Kuşgözü Lahmacun



Hamuru için Malzemeler
2,5 su bardağı un
10 gr. yaş maya
1 su bardağı su – oda sıcaklığında
1 çay kaşığı toz şeker

17 Ağustos 2023 Perşembe

Kandil Simidi

Kandil Simidi 


Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

14 Ağustos 2023 Pazartesi

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo sosluk armut domates
  • 2 kilo kapya biber
  • 2-3 yemek kaşığı tuz

23 Temmuz 2023 Pazar

Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

  • Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

kombe-gif-400son

Kömbe baharatının bazı karışımlarının içerisinde 9, bazılarının içerisinde ise 7 farklı baharatlar bulunuyor. Özel günlerde bolca yapılan kömbenin hamuruna bu baharat karışımı çıkıyor. Ortaya misler gibi kokan kurabiyeler çıkıyor. Uzunca bir süre de dayanıyor. Baharatların miktarları birbiriyle doğru bir şekilde orantılı olduğu için birinin tadı diğerinden daha baskın olmuyor.

thepioneerwoman.com


Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın. 1 adet yumurtayı, kalan ayçiçek yağını ve sütü geniş bir kaseye alın.
    sodali-borek1
  2. Yumurtayı, yağı ve sütü güzelce çırpın.

28 Haziran 2023 Çarşamba

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ✅ Tam Ölçülü Burger Ekmeği Tarifi - Evde Hamburger...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ✅ Tam Ölçülü Burger Ekmeği Tarifi - Evde Hamburger...: Hamuru İçin: 150 ml su (3/4 su bardağı) 50 ml süt (1/4 su bardağı) 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: SADECE 2 YUFKAYLA 12 TANE SİRKELİ UNLU ÇITIR ÇITIR...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: SADECE 2 YUFKAYLA 12 TANE SİRKELİ UNLU ÇITIR ÇITIR...: O kadar pratik ve çıtır ki, yiyenler hazır yufka değil el açması sanıyor. 2 yufkadan 12 tane börek çıkıyor. Ben 2 ölçü hazırladım dilerseniz...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Puf Böreği ( hamur kızartma)

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Puf Böreği ( hamur kızartma): Malzem eler 1 adet yumurta  1 kase yoğurt 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar un Tuz Kızartmak İçin Sıvıyağ   Yapılışı 1.   Yumur...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Lahmacun

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Lahmacun: Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik ) 300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı 1 adet rendelenmiş soğan 1 yemek kaşığı dolusu biber sal...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çökertme kebabı

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çökertme kebabı: Malzemeler 1 kg patates 600 gr biftek 2 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı pul biber Kekik Kızartmak için...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Sarma Tarifi: ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA MALZEMELER 1 adet lahana. yarım dizi kuru patlıcan. yarım dizi kuru kırmızı biber. 5 adet büyük kuru so...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çay Saati Çatal Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çay Saati Çatal Tarifi: ÇATAL MALZEMELER: 4 yemek kaşığı tereyağı  1 çay bardağı sıvıyağ  2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mahlep  1 paket kabartma tozu  1 yem...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Fırında Mantı Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Fırında Mantı Tarifi: Fırında Mantı Tarifi İftarda sulu yemekler yerine büyük bir tepsi mantı da yapabilirsiniz. Bol sarımsaklı yoğurtla harika oluyor. MA...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI: MALZEMELER - 1 kilo irmik. - 1 bardak pekmez. - 2 bardak şeker. - 2 adet yumurta. - 2 su bardağı süt - 1 paket kabartma tozu. - yarım ...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi: Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri ½ su bardağı pirinç 1,5 su bardağı süt 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişas...

12 Haziran 2023 Pazartesi

Maraş Tava Tarifi Nasıl Yapılır?


Maraş Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 6 adet sarımsak
  • 4 adet sivri biber

29 Nisan 2023 Cumartesi

Tahinli Susamlı Kurabiye

Tahinli Susamlı Kurabiye Malzemeleri
½ su bardağı tahin
½ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı kavrulmuş susam
1 + ¼ su bardağı un





Bir karıştırma kabında tahin, ayçiçek yağı, pudra şekeri, kabartma tozu, kavrulmuş susam ve unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.

9 Nisan 2023 Pazar

Sebze Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sebze köftesi tarifi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanı ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım.
  2. Çekirdeklerini çıkardığımız kırmızı kapya biberi de küçük küçük doğrayalım ve bir kaseye alalım.

  3. Havucun kabuklarını soyarak rendeleyelim. Ardından suyunu sıkalım ve onu da bir kenara alalım. Kabağı da aynı şekilde rendeleyerek suyunu sıkalım.