Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

12 Ocak 2024 Cuma

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI


Şerbetli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hazır olan şerbeti kenara alıp ılıtın.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve irmiği ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçek yağını ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurup

yumuşak bir hamur elde edin.
Hazır olan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
NOT : 17 adet hamur çıkacaktır.
Hamurları bir karıştırma kabına aldığınız irmiğe bulayın ve cam fırın kabınıza dizin.
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
Tırtıklı bir spatula yardımıyla tatlılarınızın üzerine dilediğiniz gibi şekil verin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Birleştirmek için;
Pişen tatlınızın üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin.
Soğuyan tatlılarınızı servis tabağına çıkartıp üzerini kaymak ve fındıkla süsleyerek servis edin.

Şerbetli İrmik Tatlısı



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı