Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2023 Pazar

Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

  • Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

kombe-gif-400son

Kömbe baharatının bazı karışımlarının içerisinde 9, bazılarının içerisinde ise 7 farklı baharatlar bulunuyor. Özel günlerde bolca yapılan kömbenin hamuruna bu baharat karışımı çıkıyor. Ortaya misler gibi kokan kurabiyeler çıkıyor. Uzunca bir süre de dayanıyor. Baharatların miktarları birbiriyle doğru bir şekilde orantılı olduğu için birinin tadı diğerinden daha baskın olmuyor.

thepioneerwoman.com


Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat

cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor. Karanfil ve damla sakızının iyice dövülmüş ve toz haline getirilmiş olması bu tarif için önem arz ediyor.

thepioneerwoman.com


Tüm bu baharatları bir kabın içerisinde karıştırarak ya da rondodan geçirerek veya havanın içerisinde döverek hazırladıktan sonra kavanoza aktarın. Ağzı sıkıca kapalı bir şekilde, hava almayacak şekilde, kuru ve serin bir yerde saklayın. Bu şekilde uzunca bir süre aromalarını ve tazeliklerini yitirmeden saklayabilirsiniz.

kombe-tarifi

Kömbe baharatını sütlü tatlılarınızın üzerine ya da içerisine, keklerin, kurabiyelerinizin harcına ilave ederek kullanabilirsiniz. Tadı nefis olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık!



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı