Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2023 Pazar

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın. 1 adet yumurtayı, kalan ayçiçek yağını ve sütü geniş bir kaseye alın.
    sodali-borek1
  2. Yumurtayı, yağı ve sütü güzelce çırpın.
    sodali-borek4
  3. İç harcı için gerekli olan peyniri bir kaba rendeleyin. İçine maydanozları doğrayın ve yumurta sarısı ile karabiberi ekleyip, güzelce karıştırın.
  4. Yufkalardan bir tanesini fırın tepsisine yayın ve üstüne hazırladığınız sostan biraz gezdirin. Üzerine bir adet daha yufka derin ve üstüne tekrar sos gezdirin.
    sodali-borek2
  5. Hazırladığınız peynirli karışımın yarısını da ikinci yufkanın üstüne serpiştirin ve ardından üstüne bir kat daha yufka serin ve sos gezdirin.
    sodali-borek3
  6. Tekrar bir kat daha yufka serip, sos gezdirin ve kalan iç harcı da üstüne serpiştirin. Tekrar bir yufka serin ve üstüne sostan gezdirin. Kalan sosun içerisine bir adet yumurtayı ve yoğurdu ekleyip çırpın.
    sodali-borek6
  7. Önce maden suyunu tepsideki böreğin üstüne gezdirin ve onun üstüne de kalan sosla hazırladığınız yoğurtlu karışımı sürün. En üste toz kırmızı biber serpin ve çörek otu ile susamı da serpiştirin.
    sodali-borek7
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek 40 dakika pişirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
    sodali-borek8

Sodalı Börek Tarifinin Servis Önerisi

Fırından çıkan böreği dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyebilir, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı