Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Haziran 2021 Cuma

YUMUŞACIK SÜNGER GİBİ İNANILMAZ LEZZETLİ SUSAMLI PİZZA POĞAÇA TARİFİ💯👌


1 buçuk yemek kaşığı toz pakmaya 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz 6 _ 6 buçuk su bardağı un POĞAÇALARI BULAMAK İÇİN 3 yemek kaşığı pekmez Yarım çay bardağı su 1_1 buçuk bardak kadar kavrulmuş susam ÜZERİ İÇİN Kaşar peyniri Domates Biber Sucuk

6 Haziran 2021 Pazar

KISIRI BİRDE ADANA USULÜ ADANALIDAN İZLEYİN MUHTEŞEM BİR LEZZET SİZİ BE...

Mercimekli köfte nasıl yapılır? Mercimekli köfte tarifi

Yeşillik ve limon ile mercimekli köfteyi sevmeyen yoktur. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu nefis köftenin besin değeri de yüksek. Hazırlanışı da oldukça kolay. Peki mercimekli köfte nasıl yapılır? İşte mercimekli köfte tarifi...


Mercimekli köfte hazırlarken birkaç noktaya dikkat edilmesinde fayda var. Köftenizi yoğururken bütün malzemelerin güzelce özleşmesini sağlayın. Ayrıca bulguru tencereye ilave ettikten sonra ocağın altını kapattıktan sonra dinlendirin.


İzmir'in meşhur şambali tatlısı. Bu kadar mı kolaymış diyeceksiniz!! Har...

2 Haziran 2021 Çarşamba

Hangi ay hangi sebzeyi meyveyi yemelisiniz? Ay ay sebze meyve takvimi...

1
undefined
Günümüzde özellikle büyük marketlerde dört mevsim her türlü sebzeyi, meyveyi bulmak mümkün olsa da sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek, hem sağlık, hem ekonomi açısından çok daha doğru bir hareket. Böylece yerel üreticiye destek olmak ve gıda sisteminin gezegenimiz üzerinde yaptığı etkiyi azaltmak da

30 Mayıs 2021 Pazar

🔴SIRLARINI VERİYORUM 🤚UN YOK,YAĞ YOK,YUMURTA YOK. GERÇEK ŞAMBALİ TARİFİDİR.

Şambali (Şam tatlısı) TARİFİ hamuru için 👇 1 paket irmik (500 gram) 1 su bardağı dolusu şeker 1 su bardağı süt yarım çay kaşığı TEPELİ karbonat şerbeti için 👇 2.5 bardak toz şeker 1.5 bardak su

26 Nisan 2021 Pazartesi

Kilis Tava İle Kolay Akşam yemeği Menüsü /Kilis Tava/Şehriyeli Bulgur Pi...

Tepsi Kebabı


Malzemeler 1 kg dana döş kıyma (orta yağlı) 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber 3 adet soğan 3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı kimyon

13 Mart 2021 Cumartesi

Muskat nedir? Nerede ve nasıl kullanılır?

Bir yandan yemeklerinizi tatlandırırken, diğer yandan da bağışıklığınızı güçlendirecek bir baharatla tanışın: Muskat

Genellikle muskat cevizi olarak anılsa da aslında bir baharat türünden bahsediyoruz. Adı sıklıkla duyulmaya başladığı için merak edilen bu baharatın faydaları nelerdir, hangi yemeklerde kullanılır biraz değinelim istedik. Doğru tüketildiğinde pek çok faydası olan muskat, yanlış kullanılırsa ciddi sorunlara yol açabiliyor. Doğru yerden temin etmekte ve dikkatli kullanmakta fayda var. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce size biraz bilgi verelim.

Küçük Hindistan cevizi olarak da anılan tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi çoğunlukla Asya ve Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişse de tarım teknolojileri geliştikçe tüm dünyaya yayılmış.

Öğütülmemiş hali iri bir zeytinden biraz daha büyük olan ve rengi bir cevizi andıran muskatı toz halinde de satın alabilirsiniz ancak tazeliğinden emin olabilmek için bütün olarak alıp rendeleyerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

Çekirdeği ve iç kısmı neredeyse aynı tada sahip olsa da etli kısmı daha tatlı ve yoğun bir tada sahiptir. Yiyeceklere lezzet vermesi için kullanılır. Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan Muskat, son zamanlarda Türkiye’de popülerleşmeye başladı.

Çocuğunuza yemek yedirmekte güçlük çekiyorsanız muskatın yardımınıza yetişmesine izin verin…

Faydası bol bir baharat: Muskat

Baharatlar genel olarak iştah artırıcıdır. Muskat da keskin tadıyla yemeklere güzel bir aroma

17 Şubat 2021 Çarşamba

Kitel Tarifi

Kitel Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • yarım kg ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • tuz
  • ılık su


İçine;

  • 2 adet soğan
  • 300 gram orta yağlı kıyma

13 Ocak 2021 Çarşamba

BU KURABİYE SİZİ ÇOCUKLUĞUNUZA GÖTÜRECEK (ANNE KURABİYESİ)

2 yumurta ( birinin sarisini üzeri için ayırıyoruz) 1 çay bardağı toz şeker 100 Gr eritilmiş ve ılımiş tereyağ 1 portakal kabuğu rendesi 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin kıvamı videodaki gibi olmalı)

AKŞAMDAN HAZIRLA KOY DOLABA✌🏻SABAH ÇAY DEMLENENE KADAR SİMİT POĞAÇALAR ...

Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un 1 paket(10gr kuru maya yada yarım yaş maya) Üzerine 1 yumurta akı Kavrulmuş susam İçine:kaşar peyniri,sucuk

8 Kasım 2020 Pazar

Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.


Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?

Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi

12 Ekim 2020 Pazartesi

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Türk mutfağının baharatlı, otantik ana yemeklerinin tatlıdaki yansıması bol şerbetli baklavalar, kadayıflar ve diğer tatlardır. Fazla tüketimi sağlığımız için zararlı olsa da, şerbetli tatların lezzetine kimse hayır diyemez.


Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış.

9 Ekim 2020 Cuma

Mantı Tarifi

    Hamuru için:

  • 3 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 adetyumurta
  • 1 çay kaşığıtuz

    Harcı için:

  • 250 gramkıyma
  • 1 adet orta boykuru soğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıpul biber

    Sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısalça

    Üzeri için:

  • 1 kasesarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığınane
  • 1/2 çay kaşığısumak
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • Mantı Tarifinin Püf Noktası

    Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için

24 Mayıs 2020 Pazar

Anadolu Kokan Hikayesi ve Tüm Püf Noktalarıyla Sıcacık Bir Lezzet: Tarhana

Mutfaklar, kültürlerin minik birer fragmanı aslında. Çeşitlendikçe içindeki farklı yapılar ortaya çıkıyor. Kültürümüzü mutfak üzerinden anlatmaya kalkışsak en az zorlanan millet olurduk hiç şüphesiz. Sarmamız, dolmamız, böreğimiz... Her biri bizim rengimiz, Anadolu’muz.
Tarhana da tadıyla kokusuyla baştan aşağıya Anadolu aslında. İçindeki her malzeme bir karakter, her malzeme başka bir kültür. Birleşip birlikte nefisleşiyor, birlikte güzelleşiyorlar. Tıpkı bizim gibi.
Güzelleşmekle de kalmıyorlar. Soframızın baş köşesine kurulup, ellerimizin buz kestiği akşamlarda önce damarlarımızı, sonra da yüreğimizi ısıtıyor bu malzemeler. Anne elinin güzelliğini, baba ocağının sıcaklığı taşıyorlar. Türk mutfağındaki diğer yiyecekler gibi içten ve bizden işte tarhana...
Güneşin bağrında kuruyan, şifası bol bu yiyecekle bir yolculuğa çıkıyoruz bu kez. Çeşitlerinden tutun, hikayesine kadar her şeyini inceliyoruz.
Şu taraftan buyurunuz efendim.

Darhane'den tarhanaya: Tarhananın hikayesi

tarhananin-hikayesi
Mutfağımız diye demiyoruz, her yerinden lezzet akıyor. Her lezzetin arkasında da en az onun kadar güzel bir hikaye yatıyor. Ezogelin çorbasının hikayesi mesela. Ezo Gelin’in

14 Mayıs 2020 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo PastaMuzlu Rulo Pasta Malzemeleri

Kek için Malzemeler
3 adet yumurta

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

MALZEMELER

  • 4 tane yumurta
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Kreması için; 1,5 çay bardağı sıvı krema
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 tane muz
  • Üzeri için; pudra şekeri
  • Vişne

YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.