Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
11 Haziran 2021 Cuma
YUMUŞACIK SÜNGER GİBİ İNANILMAZ LEZZETLİ SUSAMLI PİZZA POĞAÇA TARİFİ💯👌
6 Haziran 2021 Pazar
Mercimekli köfte nasıl yapılır? Mercimekli köfte tarifi
Yeşillik ve limon ile mercimekli köfteyi sevmeyen yoktur. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu nefis köftenin besin değeri de yüksek. Hazırlanışı da oldukça kolay. Peki mercimekli köfte nasıl yapılır? İşte mercimekli köfte tarifi...
Mercimekli köfte hazırlarken birkaç noktaya dikkat edilmesinde fayda var. Köftenizi yoğururken bütün malzemelerin güzelce özleşmesini sağlayın. Ayrıca bulguru tencereye ilave ettikten sonra ocağın altını kapattıktan sonra dinlendirin.
5 Haziran 2021 Cumartesi
Güzellik Salonu / Güzellik - Bakım: SADECE 2 MALZEMEYLE 📣 MAYA YOK✔️KABARTMA TOZU YOK...
Un,tuz,su varsa bu pratik kahvaltılığı kaçırmayın 👏pazar kahvaltılarınız...
2 Haziran 2021 Çarşamba
Hangi ay hangi sebzeyi meyveyi yemelisiniz? Ay ay sebze meyve takvimi...
30 Mayıs 2021 Pazar
🔴SIRLARINI VERİYORUM 🤚UN YOK,YAĞ YOK,YUMURTA YOK. GERÇEK ŞAMBALİ TARİFİDİR.
26 Nisan 2021 Pazartesi
Tepsi Kebabı
13 Mart 2021 Cumartesi
Muskat nedir? Nerede ve nasıl kullanılır?
Bir yandan yemeklerinizi tatlandırırken, diğer yandan da bağışıklığınızı güçlendirecek bir baharatla tanışın: Muskat
Genellikle muskat cevizi olarak anılsa da aslında bir baharat türünden bahsediyoruz. Adı sıklıkla duyulmaya başladığı için merak edilen bu baharatın faydaları nelerdir, hangi yemeklerde kullanılır biraz değinelim istedik. Doğru tüketildiğinde pek çok faydası olan muskat, yanlış kullanılırsa ciddi sorunlara yol açabiliyor. Doğru yerden temin etmekte ve dikkatli kullanmakta fayda var. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce size biraz bilgi verelim.
Küçük Hindistan cevizi olarak da anılan tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi çoğunlukla Asya ve Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişse de tarım teknolojileri geliştikçe tüm dünyaya yayılmış.
Öğütülmemiş hali iri bir zeytinden biraz daha büyük olan ve rengi bir cevizi andıran muskatı toz halinde de satın alabilirsiniz ancak tazeliğinden emin olabilmek için bütün olarak alıp rendeleyerek kullanmanızı tavsiye ederiz.
Çekirdeği ve iç kısmı neredeyse aynı tada sahip olsa da etli kısmı daha tatlı ve yoğun bir tada sahiptir. Yiyeceklere lezzet vermesi için kullanılır. Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan Muskat, son zamanlarda Türkiye’de popülerleşmeye başladı.
Çocuğunuza yemek yedirmekte güçlük çekiyorsanız muskatın yardımınıza yetişmesine izin verin…
Faydası bol bir baharat: Muskat
Baharatlar genel olarak iştah artırıcıdır. Muskat da keskin tadıyla yemeklere güzel bir aroma
17 Şubat 2021 Çarşamba
Kitel Tarifi
13 Ocak 2021 Çarşamba
BU KURABİYE SİZİ ÇOCUKLUĞUNUZA GÖTÜRECEK (ANNE KURABİYESİ)
AKŞAMDAN HAZIRLA KOY DOLABA✌🏻SABAH ÇAY DEMLENENE KADAR SİMİT POĞAÇALAR ...
8 Kasım 2020 Pazar
Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama
Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.
Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?
Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi
12 Ekim 2020 Pazartesi
Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?
Türk mutfağının baharatlı, otantik ana yemeklerinin tatlıdaki yansıması bol şerbetli baklavalar, kadayıflar ve diğer tatlardır. Fazla tüketimi sağlığımız için zararlı olsa da, şerbetli tatların lezzetine kimse hayır diyemez.
Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış.
9 Ekim 2020 Cuma
Mantı Tarifi
- 3 su bardağıun
- 1 su bardağıılık su
- 1 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz
Hamuru için:
- 250 gramkıyma
- 1 adet orta boykuru soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıpul biber
Harcı için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığısalça
Sosu için:
- 1 kasesarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığınane
- 1/2 çay kaşığısumak
- 1 çay kaşığıpul biber
Mantı Tarifinin Püf Noktası
Üzeri için:
24 Mayıs 2020 Pazar
Anadolu Kokan Hikayesi ve Tüm Püf Noktalarıyla Sıcacık Bir Lezzet: Tarhana
Darhane'den tarhanaya: Tarhananın hikayesi
14 Mayıs 2020 Perşembe
Muzlu Rulo Pasta
Kek için Malzemeler
3 adet yumurta