Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

31 Ekim 2017 Salı

Hamur Yoğrulmadan Sadece Karıştırarak -Muhteşem PAMUK SÜNGER ÇÖREK▪Masma...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



➡250 ml su bardağı
Buyrun malzemeler👇
💙2 Yumurta (birtanesinin sarısı yüzeyine sürülmek üzere ayrilicak )
💙1 su bardağı Süt (ılık)


Akşamdan Mayalı Hamur Hazırlama / Düğüm Açma Çörek Tarifi | Ayşenur Altan



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Farklı mayalı hamurları da bu sekilde hazırlayabilirsiniz.

Mayalı Düğüm Açma Çörek için malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt


Paskalya Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (27.03.2016)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su


Kabarma Garantili Kek Tarifi - Arda'nın Mutfağı



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kabarma Garantili Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz kakao
2-3 yemek kaşığı süt

Kuru Üzümlü Kurabiye


Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.

14 Eylül 2017 Perşembe

Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (03.05.2015)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kıymalı Bohça Çöreği Malzemeleri

Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


Ay Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (06.06.2015)



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android



Ay Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı sıvıyağ


29 Haziran 2017 Perşembe

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Kararan fayans aralarını temizleme yöntemlerini sitemizden öğrenebilirsiniz. Fayan araları nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız buyrun sitemize.
Temiz görünen fayans zeminleri elde etmenin sırrı, kararan fayans aralarını tam anlamıyla temizlemekte saklıdır. Banyo

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Çilek Reçeli nasıl Yapılır ?

İlgili resim
Çilek Reçeli nasıl Yapılır
Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 kilo küçük boy kokulu çilek
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 tane limonun suyu veya 2 çay kaşığı limon tuzu 
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır 
Çilek Reçeli Tarifi 
  • Çilekleri bol su ile zedelemeden yıkayarak temizleyin , yapraklarını düzgünce keserek

8 Mayıs 2017 Pazartesi

En iyi Çin Yemek Tarifleri- The Ultimate Chinese Cookbook


The Ultimate Chinese Cookbook: The Best Chinese Recipes Book Ever 

Image 


Who isn’t a fan of Chinese food? With this new book, The Ultimate Chinese Cookbook: Best Chinese Recipes Book Ever, you can enjoy one of the best free Chinese cookbooks out there whenever your heart desires. Unlike other free Chinese cookbooks available today, you will not find one that is packed full of Chinese

2 Mayıs 2017 Salı

Taze nanenin saplarını atmayıp toprağa dikip filizlendirebilirsiniz.

Genellikle taze nanenin yaprakları yenir, sapları atılır. Oysa nanenin saplarını saksıya veya bahçeye ekerek kolayca filizlendirebilirsiniz. Böylece naneye ihtiyacınız olduğunda dalından koparılmış taze nane yiyebilirsiniz. Peki nane sapları nasıl ekilir, nasıl filizlendirilir? 
Yapraklarını Kullandığınız Taze Nanenin Saplarını Toprağa Ekerseniz Filizlenir    -  Sibel Göktürk #yemekmutfak
Bunun için yıkanmamış nane sapları kullanılmalıdır.

31 Mart 2017 Cuma

Kırmızı Pancarın Yaprağından ve Saplarından Nasıl Faydalanırız?

Kırmızı Pancarın Yapragından ve Saplarından`da Faydalanalım

Kirmizi Pancar Yapragi Saplarindan Yapilan Borani
Pancar yapraklarini sap kisimlarindan ayiralim.
Saplari tum olarak dogramadan haslayalim
Haslanan saplari suzgece alalim suyunu dokmeyelim

18 Mart 2017 Cumartesi

How to Make a Heart Shaped Egg - Valentines Day

 Kalp şeklinde yumurta yapmak oldukça basit..İster kahvaltıda isterseniz salatalarınızı süslerken kullanabilirsiniz..

Bunun için karton meyva suyu kutusu, kalın lastik ve bir adet çubuk yeterli..Tabi yumurtayı unutmayalım..:)

25 Şubat 2017 Cumartesi

Hamur mayaları / İnstant maya ve kuru maya arasındaki fark nedir?

Hamur mayaları ile ilgili görsel sonucuHamur işlerini yaparken belkide en çok mayalara ihtiyaç duyarız. Ekmeğimizin, hamur işlerimizin kabarması yumuşak olması için maya olmazsa olmazdır. Sık sık instant maya,yaş maya diye tariflerde bahsediyoruz. Peki bu

EKŞİ MAYA YAPIMI VE EKŞİ MAYALI EKMEK

Ekşi mayanın hazırlanması gayet kolay.Sadece biraz uzun zamanda oluyor.ekşi mayayı annemden öğrendiğimden beri kaç kez yaptım hatırlamıyorum.Bolca yapıp dilimliyorum.dondurucuya atıp,ihtiyacım kadarını çıkararak kullanıyorum.Eğer genzinizde çocukluğunuzdan kalan bir köy ekmeği kokusu varsa,işte bu ekmek o kokuyu  ve lezzeti size yeniden yaşatacak.Ayrıca meşhur vakfı kebir ekmeğide bildiğim kadarıyla  ekşi maya ile yapılıyor…
MALZEMELER
1 su bardağı çok ekşi yoğun ayran
Tam buğday unu(ağartılmamış)un
 tuz
YAPILIŞI
İyice ekşimiş olan ayranınızla içine bir fiske tuz atarak krep hamuru kıvamında bir hamur

17 Şubat 2017 Cuma

Pancar Turşusu Yapılışı

Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg pancar,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 5 diş sarımsak,
  • Su.
Pancar Turşusu Tarifi


Pancar Turşusu Yapılışı

Pancarları yıkayıp, tencereye koyalım.

14 Şubat 2017 Salı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufkayı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Üzerine sürerken yumurta sarısı
İÇ HARCI
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 kase beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 avuç kaşar rendesi

Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle bu böreğin el açması lezzetinde olduğunu söylemeliyim siz söylemezseniz hiç kimse hazır yufkayla yaptığınızı kesinlikle anlamayacaktır .Önce kendinize bir deneyin daha sonra iftar misafiri sofralarınıza koyacağınıza emin olun.

1 Şubat 2017 Çarşamba

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



El Açması Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır 
Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler