Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Eylül 2016 Perşembe

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)
Malzemeler Hamur için:
1 bardak az sıcak süt
1 bardak az sıcak su
1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurtanın akı (sarılar üzerine)
1 silme yemek kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ (1 bardaktan 1 parmak kadar eksik)
Yaklaşık 7-8 su bardağı un (hepsini birden eklemeyin Daha fazla da gerekebilir)
Domates Sosu:
1 küçük konserve kesilmiş domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Az oregano, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
İç harcı:
1 soğan
1 kırmızı biber
Mantar
Üstü için:
150 g rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı İlk önce bütün malzemeler un hariç bir kaba alınır ve karıştırılır, sonra az az un eklenerek yoğurulur. Yumuşak bir kıvama gelene kadar. Ve 1 saat dinlendirilir. Hamurdan yuvarlak portakal büyüklünde parçalar elde edilir. Eliniz ile içine basın ve 1 cm kenar bırakın. Sonradan kenarlara yumurta sarısı sürülecek. Hamurun ortasına ilk sos sürülür ve diğer malzemelerde üstüne eklenir. Son olarak hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırına 200 C de pembe olana kadar pişirilir. Poğaça gibi yumuşacık oluyor, afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**