Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

Soslu ve Biberli Tavuk Butları (Resimli Anlatım)

Malzemeler
4 Adet Tavuk But (Bagetde kullanabilirsiniz)
6-7 Adet Kırmızı Biber
6-7 Adet Çarliston Biber
2-3 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Sıvı yağ
Kekik

Karabiber
Tuz
Su(Butları Haşlamak için)
Sos için;
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
3 yemek Kaşığı Un
2, 5 Bardak Süt
1 Bardak Tavuk suyu( Haşlanan tavuğun suyu kullanılacak)
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı Öncelikle butları tencereye koyup suyu ve tuzu da ekleyip haşlayalım. Etler haşlanırken biberlerin içlerini temizleyip yuvarlak şekilde doğrayalım. Tavada sıvı yağı kızdırıp biberleri bir iki karıştırdıktan sonra içine sarımsakları iki üçe kesip tuzu baharatları da ekleyip soteleyelim ve fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayalım üzerine haşladığımız butları yerleştirelim. **Fırına vermeden butların üzerindeki derileri temizledim isterseniz sizde yapabilirsiniz. Sosu için; Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritelim içine unu döküp kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ve önce sütü döküp topaklanmaması için çırpma teli ile iyice karıştırıp tavuk suyunu dökelim kaynayıncaya kadar karıştırıp tuzu ve karabiberi döküp ocağın altını kapatalım. Hazır olan sosu tavukların üzerine döküp kaşar peynirini serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 200°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirip fırından çıkartalım ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı