Bebek Lahmacun (Hazır Yufka İle)
Malzemeler
150-200 gr dana kıyma
1 rendelenmiş domates
1 rendelenmiş soğan
1 yeşil biber
1 tutam maydanoz
İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1. 5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yufka
Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı Misafirlerinize çok çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli minik lahmacunlar hazırlayabilirsiniz☺️ haydi geçelim yapımına❤️👇 Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş domates ve soğan, ince ince kıyılmış maydanoz ve yeşil biber, salça, iki yemek kaşığı sıvı yağ, isteğe göre sarımsak da rendeleyebilirsiniz, baharatları ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım. Yufkalardan birini serip üzerine zeytinyağı ve su karışımından döküp fırça ile sürelim. Yufkayı ikiye katlayalım ve daire şeklinde keselim. Kestiğimiz minik yufkaların üzerine bir miktar kıymalı harçtan alıp parmağımızla her tarafına eşit şekilde yayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. İki tepsi elde ediliyor bu ölçüler ile. Tek lokmalık nefis lahmacunlarımız hazır. Afiyet olsun😚😍
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Malzemeler
150-200 gr dana kıyma
1 rendelenmiş domates
1 rendelenmiş soğan
1 yeşil biber
1 tutam maydanoz
İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1. 5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yufka
Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı Misafirlerinize çok çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli minik lahmacunlar hazırlayabilirsiniz☺️ haydi geçelim yapımına❤️👇 Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş domates ve soğan, ince ince kıyılmış maydanoz ve yeşil biber, salça, iki yemek kaşığı sıvı yağ, isteğe göre sarımsak da rendeleyebilirsiniz, baharatları ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım. Yufkalardan birini serip üzerine zeytinyağı ve su karışımından döküp fırça ile sürelim. Yufkayı ikiye katlayalım ve daire şeklinde keselim. Kestiğimiz minik yufkaların üzerine bir miktar kıymalı harçtan alıp parmağımızla her tarafına eşit şekilde yayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. İki tepsi elde ediliyor bu ölçüler ile. Tek lokmalık nefis lahmacunlarımız hazır. Afiyet olsun😚😍
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı