Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

Kırmızı Biber Turşusu

:MALZEME 
2 kg kırmızı iri biber
2 litre su 
bir buçuk su bardağı sirke
2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı silme limon tuzu

2 çorba kaşığı toz şeker 
1 çorba kaşığı tane karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 demet dereotu 
1 baş sarımsak 

YAPILIŞI 
Kırmızı biberleri yıkayıp kuruluyalım. 
Biberlerin başlarını kesip ortadan ikiye bölelim.
İç çekirdeklerini ve içinde köpük gibi görünen damarlarını temizleyelim.
Büyük geniş tencereye, su, sıvıyağ, sirke, şeker, limon tuzu, tuz ve tane karabiberi koyup kaynatalım. 
Kaynayan suyun içine kırmızı biberleri atalım önlü arkalı haşlanacak şekilde fazla koymayalım. 
Önlü arkalı haşlanan biberleri tabağa alıp diğer biberleri haşlamaya bırakalım. 
Haşlama işlemi bitince biberler tam soğumadan ama sıcakda olmayacak !!! kavanoza biberleri dizelim arasına yıkanmış kurulanmış sadece sapları kopartılmış dereotu, dilimlenmiş sarımsak koyup biberleri kat kat bu şekilde dizelim.
Kaynattığımız sirkeli yağlı suda ılıyınca biberlerin üzerine dökelim. 
Kavanozumuzun ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletip servise sunalım...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**