Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

Karışık Turşu Tarifi

 
Karışık turşu nasıl kurulur? Turşumuz için yazdığımız salatalık, havuç, biber, acur, kelek miktarlarını belirtmedim. Siz kendinize göre miktarlarını ayarlayabilirsiniz. Diğer verilen malzemeler de 5 kg’lık kavanoza göredir. Sirke ve su ölçüsü de belirtilmemiştir. Ama resimde miktarlarını görebilirsiniz. Dörtte biri sirke, gerisi su olacaktır.

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeler:

Salatalık, biber, havuç, acur, kelek vs.
İri şekilde doğranmış 6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı ince çekilmiş limon tuzu
Sirke
Su
Reyhan
Maydonoz
Karışık Turşu Su Sirke Oranı






Karışık Turşu Nasıl Kurulur?

İlk olarak sebzelerimizi iyice yıkayalım ve kavanozumuzun yarısını bu sebzelerle dolduralım.
İri iri doğradığımız sarımsakların yarısını üzerlerine serpiştirelim.
Üzerine tekrar sebzelerimizi dolduralım ve kalan sarımsağı da üzerine serpiştirelim.
2 çorba kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı kaya tuzumuzu da içerisine ekleyelim.
İçerisine de şekilde göründüğü kadar sirke dolduralım. Gerisini de su ile dolduralım.
Maydanoz ve reyhanı da en üste koyduktan sonra kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatalım.
Kavanozumuzu ters çevirelim ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletelim.
Kavanozumuzu tekrar düz çevirip tadını kontrol edelim ve damak tadımıza göre sirke ve tuz oranını tekrar ayarlayalım.
Eğer ki turşunuzun biraz acı olmasını isterseniz aralarına cin biber turşusu koyabilirsiniz. Yeşil domate kullanacaksanız da iğne ile üzerlerine birkaç delik açınız.
Karışık turşu kurumu tamamdır.
Afiyet Olsun..

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**