Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Eylül 2016 Cuma

Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler

10 kg domates,
1 kg yeşil biber,
1 su bardağı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı kaya tuzu.
Kışlık Menemen Tarifi



Kışlık Menemen Yapılışı

Yeşil biberler yıkanıp istenilen boyutta doğranır ve sıvı yağ da rengi dönünceye kadar kavrulur.


Domatesler yıkanıp derin bir kap içerisine konur.

Domates kabuklarının rahat soyulabilmesi için, üzerilerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve 15 dakika bekletilip suyu süzdürülür.

Domateslerin kabukları soyulup yemeklik olarak doğranır.

Kavrulan biberlerin üzerine, doğranmış olan domatesler ilave edilip kaynamaya bırakılır.

Kaynayan menemene tuz eklenip karıştırılır ve fazla suyunu çekip istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.

Menemen kısık ateşte kaynarken bir yandan temizlenip kurutulan kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurulur.

Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek düz bir zemin üzerine konulur.

Menemenlerin üzeri örtülüp 1 gece veya en az 7-8 saat kadar, kendi halinde soğuyuncaya kadar bekletilir.

Soğuyan kışlık menemen, serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırılıp muhafaza edilir.

Not; Dilerseniz menemeni soğutup buzdolabı poşetlerine doldurabilir ve havasını alarak ağızlarını bağlayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Bu nefis Kışlık Menemen Tarifi için Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**