Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

Karşık Turşu

Malzemeler
1 baş sarımsak
1/4 beyaz lahana
1 avuç nohut
1 bağ maydanoz
15 adet yeşil fasulye
5 adet havuç

750 gr kornişon salatalık
1 adet Dilimlenmiş Limon
5-10 tane asma yaprağı ve Filizi
1/2 kg kilo acı biber
Turşu Suyu İçin
1,5 su bardağı limonlu çeşnili sirke
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı Şeker
2 litre İçme suyu
4 tepeleme yemek kaşığı İri taneli tuz
Tarif
Bütün sebzeler yıkanır ve kurumaya bırakılır.
Genişçe bir kapta 2 litre içme suyu ve iri tuz kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzüm sirkesi ve çeşnili sirke de ilave edilir.
Lahanalar istediğiniz büyüklükte doğranır.
Sarımsaklar soyulur ve doğranır.
Maydanoz bağlanır.
Havuçlar doğranır.
İsteğe göre karışık olarak kavanoza çok iyi sıkıştırılarak konulur.
Son olarak üzerine asma yaprakları da ilave edilip, kapağı sıkıca kapatılır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**  Karşık Turşu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı